CHP Van’a heyet yolluyor

Yayın tarihi: 2 Nisan 2024 Salı 7:29 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 8:21 pm

CHP irade gaspının yaşandığı Van’a CHP’li vekiller Sevda Erdan Kılıç, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal’dan oluşan bir heyet gönderiyor.

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Abdullah Zeydan’ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından mesai bitimine 5 dakika kala yapılan itiraz üzerine geri alındığını duyurdu.

Van İl Seçim Kurulu, AKP Van Belediye Başkan Adayı Abdullah Arvas’ın talebiyle yaptığı incelemeyi tamamladı. Zeydan’ın seçilme yeterliliği olmadığına hükmetti. Mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki aday Arvas’a verilmesine karar verdi.

Halk iradesinin gaspı anlamına gelen karara tepki yağarken, CHP kente heyet gönderiyor.

CHP’den yapılan açıklamaya göre; Özgür Özel, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde mazbatanın seçimi kazanan Abdullah Zeydan yerine ikinci gelen adaya verilmesi üzerine bir heyet görevlendirdi. Heyet, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal’dan oluşuyor.

Özel konuya dair X hesabından şu paylaşımı yaptı: “Van’da mazbatanın seçimi kazanan adaya verilmemesi üzerine, halkın iradesini savunma, dayanışma ve yaşananları yerinde takip etmek için milletvekillerimiz; Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Kayıhan Pala ve Sevda Erdan Kılıç’tan oluşan heyetimizi görevlendirdik.”

AKP Sözcüsü’nün Van sözlerine DEM Parti’den sert yanıt

Van’da halk iradesine gasp! Abdullah Zeydan’ın mazbatası AKP’li adaya verilecek

Ekrem İmamoğlu Van’daki irade gaspına tepki gösterdi, hükümete çağrı yaptı

Van’ın seçilen Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’dan ilk tepki: Kabul edersem şerefsizim

Kaynak: TELE1