AKP Sözcüsü’nün Van sözlerine DEM Parti’den sert yanıt

Yayın tarihi: 2 Nisan 2024 Salı 6:52 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 6:52 pm

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in halk iradesinin gasp edildiği Van‘a ilişkin sözlerine tepki gösterdi. 

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Abdullah Zeydan’ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından mesai bitimine 5 dakika kala yapılan itiraz üzerine geri alındığını duyurdu.

Van İl Seçim Kurulu, AKP Van Belediye Başkan Adayı Abdullah Arvas’ın talebiyle yaptığı incelemeyi tamamladı. Zeydan’ın seçilme yeterliliği olmadığına hükmetti. Mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki aday Arvas’a verilmesine karar verdi.

Halk iradesinin gaspı anlamına gelen karara tepki yağarken, AKP Sözcüsü Ömer Çelik konuya ilişkin “Bu konu il seçim kurulunun takdirinde olan bir konu. Memnu haklarının iadesinde şartların yerine gelmemesi hakkında bir konu. Hukuki bir konudur” dedi.

Çelik’in sözlerine DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan’dan yanıt geldi. X hesabından Çelik’in sözlerine dair bir haberi alıntılayan ve Çelik’i etiketleyen Doğan şöyle yazdı:

“Bu konu iddia ettiğiniz gibi, il seçim kurulunun takdiriyle değil, iktidarınızın marifetiyle olan bir konu. Bizzat Adalet Bakanlığı aracılığıyla Van halkının iradesine karşı kumpas kurularak, siyasi bir darbe yapılıyor. Bu hukuksuzluğa, hak gaspına biat etmeyeceğiz, mücadele tarihimiz bunun göstergesi. @omerrcelik.”

Ekrem İmamoğlu Van’daki irade gaspına tepki gösterdi, hükümete çağrı yaptı

Van’da halk iradesine gasp! Abdullah Zeydan’ın mazbatası AKP’li adaya verilecek

Van’ın seçilen Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’dan ilk tepki: Kabul edersem şerefsizim

Van’da iradesi gasp edilen Dem Partililerin protestosuna polis müdahalesi

Kaynak: TELE1