Ekrem İmamoğlu Van’daki irade gaspına tepki gösterdi, hükümete çağrı yaptı

Yayın tarihi: 2 Nisan 2024 Salı 6:09 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 6:10 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Van’da seçilmiş belediye başkanı Abdullah Zeydan yerine AKP adayına mazbata verilmesine tepki gösterdi. İmamoğlu hükümet ve mahkeme heyetine de çağrıda bulundu.

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Abdullah Zeydan’ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından mesai bitimine 5 dakika kala yapılan itiraz üzerine geri alındığını duyurdu.

Van İl Seçim Kurulu, AKP Van Belediye Başkan Adayı Abdullah Arvas’ın talebiyle yaptığı incelemeyi tamamladı. Zeydan’ın seçilme yeterliliği olmadığına hükmetti. Mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki aday Arvas’a verilmesine karar verdi.

Karara tepkiler sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu irade gaspına X hesabından yaptığı bir açıklamayla tepki gösterdi. Hükümet ve mahkeme heyetlerine de çağrı yapan İmamoğlu’nun açıklaması şöyle:

‘KABUL EDİLEMEZ’

“Hukukçuların bütünüyle hukuk dışı buldukları bir karar gerekçe gösterilerek Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Parti adayına mazbatasının verilmemesi Van halkının iradesini tanımamaktır. Bu kabul edilemez. Seçimlerin siyasi maksatlı yargı kararlarıyla gölgelenmesine karşı hep birlikte tepki göstermek ve demokrasiden yana tavır almak zorundayız.

HÜKÜMET VE MAHKEMEYE ÇAĞRI

Milli iradenin üstünlüğü Cumhuriyetimizin temel değerlerinden biridir. Hükümeti ve mahkeme heyetlerini, son yıllardaki tavırları artık terk edip, asıl ve en büyük irade olan halk iradesine saygı duymaya davet ediyorum.”

Van’da halk iradesine gasp! Abdullah Zeydan’ın mazbatası AKP’li adaya verilecek

Van’ın seçilen Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’dan ilk tepki: Kabul edersem şerefsizim

Kaynak: TELE1