Van’da halk iradesine gasp! Abdullah Zeydan’ın mazbatası AKP’li adaya verilecek

Yayın tarihi: 2 Nisan 2024 Salı 2:34 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 3:23 pm

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) adaylığını onayladığı Van’ı kazanan Abdullah Zeydan’ın mazbatasının AKP’li aday Abdullahat Arvas’a verilmesine karar verildi.

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yüzde 55’le kazanan DEM Parti’li Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının seçime 2 gün kala elinden alındı.

Van İl Seçim Kurulu, AKP’nin Van adayı Abdullahat Arvas’ın talebiyle yaptığı incelemeyi kapsamında Zeydan’ın seçilme yeterliliği olmadığına hükmetti. Mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki aday Arvas’a verilmesine karar verdi.

DEM PARTİ: GAYRİ MEŞRUDUR HALK İRADESİNİ TANIMAMA KARARIDIR

DEM Parti’den yapılan açıklamada söz konusu kararın reddedildiği ifade edildi. Açıklamada, “Van İl Seçim Kurulu’nun oy çokluğu ile partimizin büyük bir farkla kazandığı Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mazbatayı AKP adayına verme kararını reddediyoruz. Bu karar iktidarın müdahalesi ile başlatılan siyasi darbe sürecinin devamıdır. Ayarlanmış Van İl Seçim Kurulu üyelerinin oy çokluğu ile verdiği karar hukuksuzdur, gayri meşrudur, halk iradesini tanımama kararıdır. Avukatlarımız karara itiraz etti. Yüksek Seçim Kurulu’nu bu hukuksuzluğa son vermeye ve halkımızın iradesini tanımaya çağırıyoruz. Partimiz, üyelerimiz, halkımız ayaktadır ve bu hukuksuzluk giderilene kadar meşru ve demokratik tepkimiz devam edecektir. #VandaDarbeVar” denildi.

DEM Parti’den Abdullah Zeydan tepkisi: İktidar hukuksuzlukta bir çığır açtı

 

 

Kaynak: TELE1