CHP Sözcüsü Yücel Hatay’daki eksikleri eleştirdi: Sıcak evimizden utanır hale geldik!

Yayın tarihi: 27 Kasım 2023 Pazartesi 5:45 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2023 Pazartesi 5:45 pm

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen Hatay’daki eksikleri sıraladıktan sonra, “Sıcak evlerimizden utanır hale geldik” dedi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun “Otoyolu parası olan kullanır” ifadelerini eleştiren Deniz Yücel, “Siz sadece zenginlerin hükümeti misiniz?” diye sordu.

Yücel, “Arkadaşlar bu kısa cümleye o kadar çok soru sorabiliriz ki… – Peki, o otoyollar için neden herkesten vergi alınıyor? – Siz vergiyi herkesten alıp, hizmeti sadece varlıklı gruplara mı götürüyorsunuz? – Ne zamandan beri bakanlar, vatandaşı “Parası olan – olmayan” diye ayırıyor? – Birilerinin parası var, birilerinin yoksa bunun suçu kimde? – Vatandaşın cebinden elini çekmeyen AKP’ye daha açık soralım, “Siz sadece zenginlerin hükümeti misiniz?” ifadelerini kullandı.

“HATAY’DA ÇOK CİDDİ BİR UYUZ SALGINI VAR”

Deniz Yücel ayrıca, 6 Şubat’ta meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden en fazla etkilenen illerden olan Hatay’da yaraların sarılmasına yönelik çalışmaların çok az bir bölümünün yapıldığını söyledi.

Asgari hijyen koşullarının sağlanamadığı için Hatay’da uyuz salgını olduğunu belirten Yücel şunları söyledi:

“Değerli Arkadaşlar, Hepimiz acıya boğan 6 Şubat Depreminin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen özellikle temiz su konusunda ciddi sorun yaşanıyor. Asgari hijyen koşullarının bile sağlanamadığı Hatay’da, çok ciddi bir uyuz salgını var. Hatay Tabip Odası Başkanı, acilen önlem alınması gerektiğini söylüyor. Ama ne iktidar, ne de iktidarın Sağlık Bakanı bunları duyuyor. Hala enkazların yüzde 70’inden fazlası kaldırılmış değil. İnsanlar hala çadırda, konteynerlerde yaşıyor. Oraları da su bastı. Kışın ortasında yaşanan depremin soğukluğu, hepimizi dondurdu. Sıcak evlerimizden utanır hale geldik. Depremin üzerinden 10 ay geçti, Söz verilen konutlar hala yapılmadı. Barınma, beslenme, sağlığa erişim sorunu devam ediyor.”

Depremin üzerinden dokuz ay geçti… CHP’li Öztunç Kahramanmaraş’taki eksikleri TBMM’de tek tek saydı!

Kaynak: TELE1