Depremin üzerinden dokuz ay geçti… CHP’li Öztunç Kahramanmaraş’taki eksikleri TBMM’de tek tek saydı!

Yayın tarihi: 22 Kasım 2023 Çarşamba 5:07 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2023 Çarşamba 5:07 pm

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş hakkındaki “Kahramanmaraş kan ağlıyor. Hala ciddi bir çalışma yapılamadı” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilde afet bölgesi ilan edilmesine sebep olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta depremzedelerin yaşadığı problemlere dikkat çekti.

“HALA KONTEYNER ARAYAN YURTTAŞLARIMIZ VAR”

Depremin üzerinden dokuz ay geçmesine rağmen pek çok ihtiyacın giderilemediğini vurgulayan Ali Öztunç, Kahramanmaraş’taki eksikleri şu ifadelerle sıraladı:

“Dokuz ay geçti depremin üzerinden. Kahramanmaraş kan ağlıyor. Hala ciddi bir çalışma yapılamadı. Orta hasarlı binaların durumu hala netlik kazanmadı. Kış geldi çattı. Vatandaş başını sokacak ev bulamıyor ama beylerin keyfi yerinde. AK Parti’nin Kahramanmaraş’taki ağaları, kaymak tabakası bir eli yağda, bir eli balda. Vatandaşa gelince kalacak yer yok. Hala konteyner arayan yurttaşlarımız var ve sağlık sorunları var. Bir hastaneyi yapamayan beceriksiz bir hükumetle karşı karşıyayız. Üç kişilik odalarda yedi hasta yatıyor. Yazıklar olsun. Ama gidiyorlar, şov yapıyorlar, kurdele kesiyorlar, koca koca paşalara da kurdele tutturuyorlar. Kınıyorum. Yazıklar olsun, yazıklar olsun!

Kaynak: TELE1