CHP Sözcüsü Öztrak’tan belediye başkanlarına mesaj

Yayın tarihi: 19 Haziran 2023 Pazartesi 6:10 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2023 Salı 1:17 am

CHP‘li Öztrak ‘değişim’ talebini dillendiren İmamoğlu’na verdiği mesajda “Kurultaya kadar belediye başkanları kendi işlerine yoğunlaşacak” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı yaptı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesi sonrası parti içerisinde yükselen ‘değişim’ taleplerine ilişkin açıklama yaptı.

Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde başarılı olmak için çalışmaya başladıklarını söyleyen Öztrak, muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçiminde elde ettiği yüzde 48’lik oy desteğini büyütmek için çabalayacaklarını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında sürpriz görüşme

‘YEREL SEÇİMLER ERDOĞAN HÜKÜMETİNDEN KURTULMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT’

Öztrak, öncelikli hedeflerinin yerel seçimlerde iktidarı mağlup etmek olduğunu belirterek “Önümüzdeki yerel yönetim seçimleri, ağır güvensizlikle malul Erdoğan hükümetinden kurtulmak için önemli bir fırsattır. Seçimde onları uğratacağımız büyük hezimet bunun önünü açacaktır” diye konuştu.

‘YÜZDE 48’LİK OY DESTEĞİNİ BÜYÜTMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimlerde parti olarak istedikleri sonuçları alamadıklarını kaydeden Öztrak, muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçiminde elde ettiği yüzde 48’lik oy desteğini büyütmek için çalışacaklarını söyledi: “Şimdi, bu yüzde 48 oranındaki millet desteğini korumak ve bunun üzerine ezici bir zafer inşa etmek için çok çalışma zamanı. Bu çerçevede kongreler sürecini başlattık. Partimizin eksiklerini giderme, yenilenme ve değişim sürecini üyelerimize ve delegelerimize emanet ettik.”

AKP’li Ensarioğlu yalanladı, gazeteci genel af haberinin arkasında durdu

‘BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ İŞİNİ YAPACAK’

Milletvekillerinin ‘tatil demeden sahada olacağını’ ifade eden Öztrak, açıklamalarına şöyle devam etti: “Örgütümüzle birlikte mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev çalışacaktır. Belediye Başkanlarımız işini yapacak, eserleriyle, halk içinde çalışmalarıyla yerel yönetim seçimlerine hazırlanacak. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserinden biriyiz. Biz gerektiğinde vatan için her türlü fedakârlığın nasıl yapılacağını kurucu liderimizden öğrendik.”

‘ASGARİ ÜCRET EN AZ 15 BİN TL OLMALI’

Asgari ücret tartışmaları hakkında da konuşan Öztrak, alım gücünün önemine dikkat çekerek “CHP olarak asgari ücretin en az 15 bin TL olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Milyonların gözleri bu toplantıda! Asgari ücret tespit toplantısından sonuç çıkmadı