AKP’li Ensarioğlu yalanladı, gazeteci genel af haberinin arkasında durdu

Yayın tarihi: 19 Haziran 2023 Pazartesi 10:17 am - Güncelleme: 19 Haziran 2023 Pazartesi 3:15 pm

AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu, “Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir” dediği yönündeki açıklamayı yalanladı. Gazeteci Caner Taşpınar ise haberinin arkasında olduğunu söyledi.

Türkiye’de genel af ilan edileceğine dair tartışmalar sürerken, 10 Haber’den Caner Taşpınar, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun “Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir” şeklinde açıklama yaptığı yönünde bir haber yaptı.

Ensarioğlu ise söz konusu haberi yalanladı ve Twitter hesabı “Bugün 10Haber’de Cener Taşpınar tarafından benim ile ilgili ‘Genel af çalışması vardır’ şeklinde haberler yapılmıştır. ‘Genel af çalışması vardır’ şekilde hiçbir açıklamam bulunmamaktadır. Bu konu hakkında açıklama yapacak merci de ben değilim. Haberi yapan şahıs ve kurum hakkında avukatlarım aracılığıyla yasal işlemi başlattım. Kamuoyuna duyurulur” diye yazdı.

Ensarioğlu’ndan ‘af’ yalanlaması: Gazeteciye yasal işlem başlattım

GAZETECİDEN TEPKİ: SİYASET YAPIYORSUNUZ

Ensarioğlu’nun yalanlaması sonrası açıklamayı haberleştiren Taşpınar haberinin arkasında durdu. Taşpınar Twitter hesabından şunları kaydetti: “Galip bey zaten ben de “genel af” diye yazmadım. Siz neye itiraz ediyorsunuz anlamadım. Sizi aradım ve genel af çalışması olmadığını ancak af çalışması olduğunu söylediniz. “29 Ekim gibi yakın bir tarih mi” diye sordum “Evet olabilir” dediniz. Dolayısıyla siyaset yapıyorsunuz.”

Eski bakan: 29 Ekim’de genel af ilan edilecek