CHP PM Üyesi Fırat: İzmir’de hoş olmayan bir direngenlik var, müdahale edeceğiz

Yayın tarihi: 19 Şubat 2024 Pazartesi 12:17 pm - Güncelleme: 19 Şubat 2024 Pazartesi 12:18 pm

İzmir‘de adaylara mevcut CHP’li belediye başkanlarının müdahale ettiğini öne süren CHP PM Üyesi Ali Haydar Fırat “Bir parti yöneticisi olarak müdahale edeceğimizi çok net söyleyeyim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Ali Haydar Fırat, Sözcü TV’de Ebru Baki’nin sunduğu ‘Para Politika’ programında İzmir adaylarına dair iddialarda bulundu. Fırat, Baki’nin İzmir üzerine gelen yurttaş yorumlarını iletmesi üzerine “İzmir’de hoş olmayan, CHP kültürü ile bağdaşmayan bir direngenlik söz konusu. Doğru olmadığını bir parti yöneticisi olarak müdahale edeceğimizi çok net söyleyeyim. İzmir’de adayımız belli” dedi.

‘İZMİR’E MÜDAHALE EDECEĞİMİZİ ÇOK NET SÖYLEYEYİM’

Fırat şu ifadeleri kullandı:

“İzmir’de CHP ile bağdaşmayan bir direngenlik söz konusu. Siyasi nezaket denilen bir şey var. Bir belediye başkanı atandığı zaman, var olan belediye başkanları kendisini geri çekerler. O başkana alan açarlar. İzmir’de hoş olmayan, CHP kültürü ile bağdaşmayan bir direngenlik söz konusu. Doğru olmadığını bir parti yöneticisi olarak müdahale edeceğimizi çok net söyleyeyim. İzmir’de adayımız belli.

‘BU SEFER BAHARI DEĞİL YAZI GETİRECEĞİZ’

İzmir’de dokuz kadın adayımız seçilebilecek yerde. Bu insanların önünü kapatmak, bir biçimi ile başarısız kılmak, parti içi siyaset hesapları devşirmek doğru değildir. CHP şu yol ayrımında artık CHP ve bütün parti yönetimi ve bu ‘Artık benim olsun küçük olsun’ değil. Türkiye’de bir düzen değişikliğine ihtiyaç var. Bunun için canhıraş bir şekilde mücadele ediyor. Yurttaşlar, 1 Nisan sabah bambaşka bir Türkiye’ye uyanacak. Bu sefer baharı değil yazı getireceğiz.”

Özgür Özel’den Hatay İttifakı vurgulu Lütfü Savaş mesajı

Kaynak: TELE1