CHP 3 milyon 370 bin hanenin kapısını çaldı

Yayın tarihi: 25 Kasım 2022 Cuma 12:09 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2022 Cuma 12:09 pm

CHP‘nin faaliyet raporlarına göre, parti teşkilatlarının seçim hazırlıkları kapsamında bugüne dek 3 milyon 370 bin haneyi tek tek ziyaret ettiği öğrenildi.

CHP’nin faaliyet raporlarından edinilen bilgiye göre, partinin seçim hazırlıkları sandık ve hane bazlı olarak sürüyor. Raporda, parti teşkilatlarının seçim hazırlıkları kapsamında bugüne kadar 3 milyon 370 bin 918 haneyi ziyaret ettiği belirtildi.

Ziyaretler esnasında parti programları hakkında bilgi aktarılırken, özellikle “ilk 100 günde yapılacaklar” ve “Aile Destekleri Sigortası” gibi öne çıkan projeler de yurttaşlara anlatıldı.

CHP’de öbek örgütlenmesi sistemine göre, tüm sokaklar ilçe başkanlıkları tarafından öbeklere ayrılırken, her öbek, yaklaşık 400 seçmenden oluşuyor. Bu öbeklere sorumlular atanıyor ve bu görevliler CHP Parti Okulu tarafından eğitime tabi tutuluyor. Eğitim alan görevliler, belirlenen 400 kişilik öbeklerde saha çalışmaları yaparak, parti politikalarını seçmene aktarıyor.

SANDIKLARA ATAMA YAPILDI

Hazırlıklar kapsamında, ayrıca Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) oluşturulan Türkiye genelindeki 180 bin seçim sandığı baz alınarak başlatılan “sandık sorumlusu” atama çalışmaları da tamamlandı.

CHP il ve ilçe örgütlerince sandıkların tamamına görevli ataması yapıldı. Görevli olarak atanan kişilerin yerlerine, sandıkların önemli kısmında yedek görevli atamasının da yapılmasına devam edildiği bildirildi.

Yürütülen çalışmalar kapsamında, belirlenen pilot bölgelerde, görevli olarak belirlenen kişiler ile iletişime geçilerek ataması yapılan kişilerin bu görevlendirmeden haberi olup olmadığı, görevi kabul edip etmediği, göreve engel bir durumlarının olup olmadığının da teyit edildiği kaydedildi.

CHP, yeni asgari ücret beklentisini açıkladı!