CHP, yeni asgari ücret beklentisini açıkladı!

Yayın tarihi: 24 Kasım 2022 Perşembe 7:13 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2022 Perşembe 7:13 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Partisinin Ordu İl Başkanlığında’ki basın toplantısında asgari ücret beklentisini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, seçim bölgesi Ordu’da İl Başkanlığı’nda bugün basın toplantısı düzenledi. Ekonomiye yönelik eleştiride bulunan Torun, yeni asgari ücretin 10 bin liranın üzerinde olması gerektiğini ifade etti.

Torun, şunları kaydetti:

“Siz ekonomiyi düzgün bir rotaya koymadıkça enflasyonu düşürmediğiniz sürece, ekonomiyi gerçek ayarlarına getirmediğiniz sürece asgari ücreti ne kadar artırırsanız artırın bu çabalar boş. Ama biz ‘Yeni asgari ücret 10 bin liranın üzerinde olmalı’ diyoruz. Ama bu da çözüm değil. Asıl önemli olan asgari ücretin artırılması kadar vatandaşın satın alma gücünün yükseltilmesidir. Burada gidişat kötü. Bu gidişatın düzeltilmesi lazım.”

“SANDIK GÜVENLİĞİYLE İLGİLİ EN HAZIR PARTİ BİZİZ”

Seyit Torun, seçimde sandık güvenliğine yönelik partide ne gibi hazırlıklar yapıldığına yönelik soruya, “Şu anda bunu iddia ederek söylüyorum. Sandık güvenliğiyle ilgili en hazır parti biziz. Bunu en iyi yönetecek parti de biziz. MYK üyeleri, Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, büyük bir örgütlülük içerisinde süreci takip ediyor. Bütün bunların yanı sıra Sayın Genel Başkan, bazen kendisi bilgisayarını açarak rastgele hangi il, kaç üye yapmış, hangi il sandık başı çalışmasını bitirmiş, tek tek kontrol ediyor. Bizler de teşkilatları ziyaretimizde bu çalışmalar yapılmış mı bakıyoruz.” yanıtını verdi.

Torun, bazı ilçelerin il yapılacağı yönündeki iddialara ilişkin, bu gibi söylentilerin her seçim öncesi gündeme geldiğini dile getirdi.

Her ilde büyük ilçeler olduğunu ve buraların da il olmak isteyebileceğini ifade eden Torun, “Ama bu ‘Ben burayı il yapacağım, şurayı il yapacağım’ demekle olmaz. Bu karşılıklı ortak akılla uzun süreli bir çalışmayla yapılacaktır. ‘Ben yaptım, oldu’ denecek bir olay değildir. Bunun her seçim öncesi vatandaşa sunulmuş politik bir söylem olduğunu düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

“ERDOĞAN SEN BU YARIŞI ÇOKTAN KAYBETTİN”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Said Hüseyin Halil es-Sisi ile görüşmesini eleştiren Torun, şunları söyledi:

“Erdoğan ülkeyi şahsım devleti haline getirdiği için bir söylediği bir söylediğini tutmuyor. Dış politikada artık öyle bir hale geldik ki yap-boz. Esad ile bu kavgaya girme ülkenin menfaatini düşün dedik. 4 milyon Suriyeliyi aldık, 50 milyar doların üzerinde kaynak harcadık, şimdi ‘kardeşim Esad’a’ doğru yol alıyoruz. Bunun bedelini kim ödeyecek? Şimdi de Rabia işareti yaptığı elle Sisi’nin elini sıksın. Tamam sıksın, elbette ki olmalı. Ama geç kaldın bedeli bize ağır bir fatura oldu. Senin eserin kendini saraya çıkarıp milleti yoksulluğa terk etmektir. Erdoğan sen bu yarışı çoktan kaybettin, millet de tasdiknameni vermek için seçimi bekliyor, bundan emin olabilirsin” dedi.

İYİ Partili Kabukçuoğlu: Asgari ücret belirlenirken işçinin ailesi de dikkate alınmalı