Cevdet Arıkan kimdir?

Yayın tarihi: 19 Aralık 2023 Salı 5:14 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2023 Salı 5:14 pm

Yeşilçam’ın usta oyuncularından Cevdet Arıkan kimdir, hangi filmlerde rol aldı? İşte Cevdet Arıkan’ın hayatı…

Yeşilçam’ın usta ismi Cevdet Arıkan 19 Aralık 2023 günü 75 yaşındayken hayatını kaybetti. Peki birçok filmde rol almış olan Cevdet Arıkan kimdir? İşte Arıkan’ın hayatı…

1948 Adana doğumlu olan Cevdet Arıkan 12 yaşında vücut geliştirme ve halter sporuna başladı. 26 yaşıma kadar sporun içinde oldu. “Adana Halter ve Vücut Şampiyonu” ve “Adana Adale Kralı” seçildi.

Apartmanlarda merdivenleri ellerinin üzerinde çıkmasından dolayı, “yürüyen asansör” diye lakap takmışlardı.

1970’de Adana Vücut Geliştirme Şampiyonu olduktan sonra bir dönem fotoroman sayfalarında yer aldı. 67 fotoromanda rol alan Arıkan, Saklambaç, İnci, Kelebek ve daha bir çok gazetenin ekinde Sezen Aksu, Nil Burak, Yasemin Kutsi gibi ünlü oyuncuların da bulunduğu ve birçok sanatçıyla fotoromanları oldu.

Film yapımcılarının dikkatini çeken Arıkan, 120 filmde rol aldı.

Kemal Sunal’ın “Tosun Paşa”, “Kibar Feyzo”, Ferdi Tayfur’un “Çeşme”, “Ben de Özledim”, Cüneyt Arkın’ın “Gırgır Ali” ve “İstasyon” filmleri başta olmak üzere, Ediz Hun, Erol Taş, Ayhan Işık, Murat Soydan ve Kadir İnanır gibi birçok ünlüyle aynı sette çalıştı. Ayrıca TRT televizyonu tarafından çekilen aralarında Kartallar Yüksek Uçar’ın da bulunduğu 5 dizide rol aldı.

Sinemaya 40 yıl emek veren Arıkan emekli olduktan sonra Mersin’in Tarsus ilçesinde yerleşmiştir. Arıkan 6 çocuk, 5 torun sahibidir.

Kaynak: TELE1