Mervenur Polat’ın katili Cüneyt Akyol sanıkları aklamaya çalıştı

Yayın tarihi: 11 Mart 2021 Perşembe 4:43 pm - Güncelleme: 11 Mart 2021 Perşembe 5:06 pm

Antalya’da cansız bedeni folyoya sarılı halde bulunan Mervenur Polat’ın ölümüne ilişkin detaylar ortaya çıktı. Katil Cüneyt Akyol’un, Polat’ın cansız bedenini 2’nci katın penceresinden aşağıda bekleyen kuryeye attığı ortaya çıktı. Akyol, sorumluluğu üzerine alarak diğer sanıkları aklamaya çalıştı.

Antalya’da ekim ayında kaybolan 1 çocuk annesi Mervenur Polat’ın cansız bedeni geçtiğimiz günlerde bulundu. Polat’ın cansız bedenine teknik takip sonucu gözaltına alınan katil Cüneyt Akyol’un itirafının ardından ulaşıldı. Polat’a ait cansız beden yapılan incelemenin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

4 aydır aranan Mervenur’un cansız bedeni bulunmuştu! Cinayete ilişkin detaylar ortaya çıktı

KARDEŞİ DÖVMELERİNDEN TESPİT ETTİ

Yakınları ile Adli Tıp Kurumu morguna gelen Kenan Polat, cesedi kısmen çürüyen kız kardeşini parmağındaki kurdele ile kolunun iç kısmında adının yazılı olduğu, çürüme nedeniyle ‘Merve’si silinmiş sadece ‘Nur’u kalan dövmelerden teşhis etti.

BOĞARAK ÖLDÜRMÜŞ

Şüphelilerin emniyetteki sorgusunda Cüneyt Akyol, Mervenur Polat’ı öldürdüğünü itiraf etti. Akyol, olay günü Muratpaşa ilçesi Sinan Mahallesi’ndeki bir evde birlikte uyuşturucu aldığı Mervenur Polat ile aralarında tartışma çıktığını söyledi. Cüneyt Akyol, boğarak öldürdüğünü ifade etti.

CESEDİ KURYEYLE GÖNDERDİ

Mervenur Polat’ın cesedi kuryeyle katilin babasına yollanmış

Cüneyt Akyol’un, S.G. adlı kişiden destek de aldığı ortaya çıktı. Kurye S.G.’nin ise Polat’ın cesedini, taşıyarak Akyol’un ailesinin oturduğu apartmana getirdiği saptandı. Akyol’un burada cesedi alıp, çatı katına çıkardığı tespit edildi.

“CİNAYETİ BEN İŞLEDİM”

Cüneyt Akyol ile diğer 6 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından dün sabah adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyeye sevki sırasında çelik yelek giydirildiği görüldü. Cüneyt Akyol savcılıktaki ifadesinde, cinayeti kendisinin işlediğini, diğer arkadaşlarının olayla ilgisi olmadığını söyledi. Akyol, cinayeti diğer kişilerin işlemediğini iddia ederek, sorumluluğu üzerine aldı.

1’İ ADLİ KONTROLLE SERBEST

Şüphelilerden Z.U. savcılıktan serbest kalırken, Cüneyt Akyol ile birlikte G.H., S.G., İ.H.Ş., F.T. ve A.K. tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Cüneyt Akyol ‘Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından, Ferdi T., Gökhan H. ve İbrahim H.Ş. ‘Suç delillerini yok etme ve suçu gizleme’ suçundan, Aziz K. ise ‘Suç delillerini yok etme ve suçu gizleme’, ‘uyuşturucu madde sağlamak ve ticaretini yapmak’ suçundan tutuklandı.

Olayda cesedi bilmeden taşıdığı iddiasıyla hakimliğe çıkarılan S.G., adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

GÖRGÜ TANIĞI: MERVENUR’U EVE GİRERKEN GÖRDÜM

İş hanında Cüneyt Akyol’un komşusu Kaan Asilzade, Mervenur Polat’ı eve girerken gördüğünü belirtti. Eve giren çıkan kişi sayısının belli olmadığını söyleyen Asilzade, “Mervenur’u bir akşam Cüneyt ve arkadaşları ile eve girerken görmüştüm. Ondan sonra bir daha görmedim. Oraya giren çıkan o kadar yoğundu ki bir şeylerin döndüğünden şüphelenmiştim. Birçok kez polisi arayıp, şikâyette bulundum. Korkumdan parmaklık yaptırdım. Sürekli kapım çalınıyordu. Zilimin kablosunu bile kestim. Bazı zamanlarda koridorlarda kendinden geçmiş halde yatanlara bile rast geliyordum. Haberlerde çıkınca şok oldum” dedi.