4 aydır aranan Mervenur’un cansız bedeni bulunmuştu! Cinayete ilişkin detaylar ortaya çıktı

Yayın tarihi: 9 Mart 2021 Salı 2:33 pm - Güncelleme: 9 Mart 2021 Salı 6:11 pm

Antalya’da 4.5 aydır kayıp olarak aranan Mervenur Polat’ın cansız bedeni bir binanın çatısında folyoya sarılı halde bulundu.  Polat’ın C.A. isimli erkek tarafından iple boğularak öldürüldüğü belirlendi.

Antalya’da, 19 Ekim 2020’de arkadaşıyla buluşacağını söyleyerek evden ayrıldıktan sonra kendisinden uzun süre haber alınamayan 1 çocuk annesi Mervenur Polat’ın, geçtiğimiz pazar günü Muratpaşa ilçesindeki bir evin çatısında folyoya sarılı cansız bedeni bulundu. Polat’ın cansız bedeni yapılan incelemenin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Sabah saatlerinde yakınları ile Adli Tıp Kurumu morguna gelen Kenan Polat, kız kardeşinin cenazesini teşhis etti.

Polis olayla ilgili C.A. ile F.T., İ.H., Ş.A.K., G.H. ve S.G. adlı şüphelileri gözaltına aldı. Mervenur Polat’ın cenazesi, işlemlerin ardından toprağa verilmek üzere Kayseri’ye götürüldü.

İPLE BOĞARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ

Şüphelilerin emniyetteki sorgusunda C.A. isimli erkek, Mervenur Polat’ı öldürdüğünü itiraf etti. C.A., olay günü Muratpaşa ilçesi Sinan Mahallesi’ndeki bir evde birlikte uyuşturucu aldığı Mervenur Polat ile aralarında tartışma çıktığını söyledi. C.A. tartışma sırasında eline geçirdiği iple genç kızı boğarak öldürdüğünü itiraf etti.

Olayın ardından C.A.’nın, dışardan ceset olduğu anlaşılmayacak şekilde Mervenur Polat’ın cesedini halı gibi folyoyla sardığı, koli bandıyla bağlayarak paket haline getirdikten sonra da motosikletli kurye olan S.G. adlı arkadaşını aradığı belirlendi. Kurye S.G.’nin ise Polat’ın cesedini bacaklarının arasına alıp halı gibi taşıdığı, motosikletle bu şekilde C.A.’nın Güllük Caddesi’nde babasının oturduğu binanın çatı katındaki asansör dairesine götürüp bıraktığı ortaya çıktı. S.G.’nin, ifadesinde, ceset taşıdığını bilmediğini söylediği belirtildi.

40 KİLOYA KADAR DÜŞMÜŞ

40 kiloya kadar düşen Mervenur Polat’ın cansız bedeninin büyük bölümünün çürüdüğü saptandı. Cesedin, yaklaşık 4.5 aylık olduğu kaydedildi.

Sorgusu devam eden 6 şüphelinin ise yarın adliyeye sevk edileceği kaydedildi.