Çernobil için korkutan uyarı! ‘Güvenliği kaybedeceğiz’
9 Mart 2022 Çarşamba

Çernobil Nükleer Enerji Santrali Müdürü Valeriya Seydi, nükleer santralin soğutmasında kullanılan dizel yakıtın 48 saat sonra tükeneceğini söyledi.
Çernobil Nükleer Enerji Santrali’nde yerel saat 11.22 itibariyle elektriğin kesildiğini ve jeneratörlerin devreye girdiği bildirilmişti. Çernobil Nükleer Enerji Santrali Müdürü Valeriya Seydi yaptığı yazılı açıklamada, nükleer santralin soğutmasında kullanılan dizel yakıtın 48 saat sonra tükeneceğini ve soğutma sisteminin çalışmayacağından dolayı santralin riske gireceğini açıkladı.
Seydi, “Soğutma için kullandığımız dizel yakıt 48 saat sonra tükeniyor. 48 saat sonra santralin güvenliğini tamamen kaybetmiş olacağız. Merkezden edindiğimiz bilgilere göre santraldeki elektrik kesintisinin sebebi, elektrik akımı sisteminde yaşanan bir arıza. Bu sorunun giderilmesi tamir edilebilmesi için acilen bir koridor oluşturulmalı” ifadelerini kullandı.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ise yaptığı açıklamada, “Santralin soğutma sistemini çalıştıran jeneratörün dizel yakıtı 48 saat içerisinde bitecek ve daha sonra radyasyon sızıntısı riski başlayacak” dedi.
Tüm dünya tedirgin! Rusya, Çernobil Nükleer Santrali’ni ele geçirdi
Benzer Haberler
Ukrayna, Rusya’da petrol rafinerisini vurdu
01/04/2022 7:54
Çernobil alev alev yanıyor
27/03/2022 22:45
“Savaş halinde Akkuyu Nükleer Santrali bomba gibi kullanılabilir”
01/03/2022 12:16
Tüm dünya tedirgin! Rusya, Çernobil Nükleer Santrali’ni ele geçirdi
25/02/2022 9:14
Kılıçdaroğlu: Akkuyu önümüzdeki en ciddi tehlike
01/02/2022 8:47
Almanya 30 yıl sonra 3 nükleer santralin fişini çekti
01/01/2022 22:11