Cemevleri başkanlarından Ekrem İmamoğlu’na destek ziyareti

Yayın tarihi: 17 Ocak 2023 Salı 5:28 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2023 Salı 5:28 pm

İstanbul’daki yaklaşık 60 cemevinin başkanı ve yöneticisi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ederek hapis cezası verilen davaya karşı destek mesajı verdi.

İstanbul’da yaklaşık 60 cemevinin başkanı ve yöneticisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ekrem İmamoğlu, kendisine verilen hapis ve siyasi yasak cezasının halkın iradesine müdahale olduğunu ve kararın temyizden geri dönmesi için hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Cemevi temsilcileri ise AKP’nin toplumu ötekileştirerek bölen bir yaklaşım sergilediğini ifade ederek Ekrem İmamoğlu’na destek verdiklerini belirtti.

İmamoğlu, “Sizleri burada ağırlamaktan elbette mutluyum, burası sizin eviniz. Elbette ki burada başka bir konuyu konuşmak, hatta İstanbul’un sorunlarını tartışmak, paylaşmak, sizlerin var olan sorunlarınızı beraber dertleşmek isterdim. Şahsıma dönük yapılan bu hukuki müdahaleler, ki bunun özü her ne kadar Ekrem İmamoğlu gibi gözükse de öyle değil, esasen milletimizin iradesine karşı büyük bir müdahaledir. Yapılan bu girişimin sonuçsuz kalmasını hep birlikte sağlamamız gerekir” ifadelerini kullandı.

Toplantının moderatörlüğünü üstlenen Alevi Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Fırat ise, “İktidar, ilk geldiğinde ‘Biz mağduruz’ diyordu. Ki mağdur olduklarına inandığımız konular da vardı. Ama şu an kendini düşünen, herkesi ötekileştiren, sınıflara bölen bir zihniyetle karşı karşıyayız. O anlamda biz, gerçekten canı gönülden destek verdiğimiz, oy verdiğimiz sizlere bu yapılanları reva görmüyoruz. Yapılanları kınıyoruz. Demokrasinin bütün güzelliklerinin Türkiye’de artık oluşmasını, Türkiye’nin bu meseleleri aşmasını arzu ediyoruz. Her gün gerginlikler… Artık sorunlarımız, sıkıntılarımızı dinlendirmekten çok, hep beraber halay çekmek istiyoruz, türkü söylemek istiyoruz. Bu güzelliklerle biz Türkiye’de buluşmak istiyoruz. Ama maalesef ötekileştiren, kendisi gibi düşünmeyenleri ‘terörist’ gören, bu ülkenin yüzde 60-70’inin terörist gören mantıkla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

Eski siyasetçilerden İmamoğlu’na destek ziyareti! “Sizi vermeyeceğiz, kaptırmayacağız”