Eski siyasetçilerden İmamoğlu’na destek ziyareti! “Sizi vermeyeceğiz, kaptırmayacağız”

Yayın tarihi: 16 Ocak 2023 Pazartesi 6:10 pm - Güncelleme: 16 Ocak 2023 Pazartesi 6:46 pm

Eski SHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın ve Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen’in de aralarında bulunduğu yüze yakın eski siyasetçi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretinde bulundu.

Yerel mahkemece, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yöneticilerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretleri sürüyor. Aralarında eski meclis başkanları, genel başkanlar, başbakan yardımcısı ve bakanlar, belediye başkanları, milletvekillerinin de yer aldığı 100’e yakın isim, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Saraçhane’de ziyaret edip desteklerini açıkladı.

CHP İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için harekete geçti

“TÜRKİYE’NİN DEMOKRATLARI BİRLEŞİN”

Eski SHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretinde; “Biz farklı partilerin demokratları olarak birleştik. Bence buradan bir çağrı yapalım, Türkiye’nin farklı partilere mensup demokratlarının da bir araya gelmesini talep edelim. Onlara çağrıda bulunalım, ‘Türkiye’nin demokratları birleşin’ diyelim” dedi.

“SİZİ VERMEYECEĞİZ, KAPTIRMAYACAĞIZ”

Karayalçın ayrıca şunları söyledi:

“Yasal ve yargısal kararlara karşın bunun gereğini yerine getiren belediye başkanına onu görevden alacak birtakım süreçleri işletmeye başlıyorlar. Niyetleri Ekrem İmamoğlu’nu almak. Sizi vermeyeceğiz, sizi kaptırmayacağız onlara”

Murat Karayalçın: Eninde sonunda halkın önüne sandık kurulacaktır, dostlarımızla birlikte sahip çıkacağız

“TÜRKİYE’NİN BU KADAR KÖTÜ DURUMA DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ GÖRMEDİK”

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ise “İnsaftan yoksun bir uygulama refakatinde demokrasinin yok edilmesi dönemindeyiz. Ve bu seçimde bundan mutlaka kurtulmamız lazım” diye konuştu.

Öymen, ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin demokrasi açısından bu kadar kötü bir duruma düşürüldüğünü görmedik. Sayın İmamoğlu’na uygulanan muameleye bakın. Geçmişte bugünkü cumhurbaşkanının da başına gelmiş ve şekilde milletvekili imkanı olma imkanı elinden alınmıştı. Ve nasıl geri alındığını da biliyoruz. CHP’nin inisiyatifiyle”

ZİYARET EDENLER ADINA ORTAK BİLDİRİ

Eski CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, ziyarette bulunan grup adına ortak bir bildiri okudu. Bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Cumhuriyet tarihimizin en hayati seçimlerine giderken demokratik iradenize sahip çıkmak, korku ve öfkeyle kutuplaştırılan insanlarımıza milli irade gasbını hayır denilmesinin önemini hatırlatmak için Saraçhane’de bir aradayız. Bu kritik dönemeçte anayasal düzenin yok sayılmasını, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde hukukun siyasallaştırılmasını, yargı bağımsızlığının yok edilmesini, demokrasimiz ve hukuk devletimiz için son derece sakıncalı ve kabul edilemez buluyoruz. Bu vesileyle milletin demokratik iradesini sakatlamaya, seçimle gelmiş belediye başkanının idari veya cezai yaptırımlarla engellemeye veya yasaklamaya kalkışacak, onların karşısında kararlılıkla durduğumuzu Sayın İmamoğlu ile dayanışma desteklerinizi ilan ederiz. “