Cemal Canpolat’tan Berkin Elvan’ın ailesine ziyaret: Sözüm var…

Yayın tarihi: 29 Eylül 2023 Cuma 2:13 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2023 Cuma 2:14 pm

CHP İstanbul İl Başkan adayı Cemal Canpolat, Gezi’de polis müdahalesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ailesine ziyarette bulundu.

CHP’de Genel Merkez’in desteklediği CHP İstanbul İl Başkan adayı Cemal Canpolat, Gezi direnişinde polis müdahalesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ailesini evinde ziyaret etti.

Canpolat ziyareti X hesabından şu ifadelerle paylaştı:

“Bugün ziyaret ettiğim Gülsüm anneye, Sami babaya ve 3854 gündür 14 yaşında olan Berkin Elvan’a sözüm var: demokratik Türkiye için milyonlarca yurttaşımızın verdiği onurlu mücadelenin simgesi olan Gezi Direnişini, adalet yerini buluncaya kadar sürdüreceğim.”

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI YARIŞI

CHP İstanbul İl Kongresi’ne Cemal Canpolat ve Özgür Çelik’in adaylıklarıyla gidiliyor.

Adaylardan Cemal Canpolat, 2015 ile 2018 yılları arasında CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütmüştü. 2018’deki İl Kongresi’nde Canan Kaftancıoğlu 325, Canpolat ise 318 delegenin oyunu almıştı. O kongrede Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Kaftancıoğlu’nu desteklediği iddia edilmişti.

43 yaşındaki Özgür Çelik ise 2018’den bu yana CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı görevini yürütüyor.

Kulislerde Canpolat’ın adı son haftalara kadar daha çok “değişimcilerle” birlikte anılıyordu. Ancak gelinen aşamada Canpolat artık “Genel Merkez’in adayı” görüntüsü çiziyor.

Kaftancıoğlu ve Salıcı gibi isimlerle anılan 10 Aralık grubunun yarışta Canpolat’a destek verdiği aktarılıyor. Anadolu yakasındaki bazı ilçe örgütleri ve belediyelerde etkisi olan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin de Canpolat’ı desteklediği ifade ediliyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve “değişimcilerin” ise Çelik’i desteklediği ifade ediliyor.

Cemal Canpolat resmen CHP İstanbul İl Başkanlığı’na aday: Devrimci olmadan değişim olmaz

CHP İstanbul İl Başkanı adayı Cemal Canpolat: CHP kendi soluyla barışık hale gelmelidir