CHP İstanbul İl Başkanı adayı Cemal Canpolat: CHP kendi soluyla barışık hale gelmelidir

Yayın tarihi: 27 Eylül 2023 Çarşamba 11:18 pm - Güncelleme: 28 Eylül 2023 Perşembe 2:04 am

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Cemal Canpolat, değişimin ideolojik olarak gerçekleşmesi gerektiğini söyleyerek “CHP kendi soluyla barışık hale gelmelidir” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na aday olan Cemal Canpolat, yol haritasına ilişkin ve CHP’deki tartışmalara dair TELE1 Anında Manşet programına açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul İl Başkan adayı Cemal Canpolat’ın yol haritasına ilişkin konuştuğu açıklaması şöyle:

“CHP kendi kongrelerini şölen havasında yapıyor. Her ne kadar bazı medya kuruluşlarının yandaş medyanın kavgalı görüntü vermek istemesine rağmen CHP’deki kavga, iktidar ve iktidara yakın olan çevrelerin CHP içerisinde bir kavga varmış imajı yaratılarak derinleştirmeye çalışan bir yapının olduğunu biliyoruz. CHP yüzyıllık bir partidir. Defalarca genel başkanlık tartışmaları olmuştur. Parti içi sorunlar olmuştur ama kendi parti içi sorunlarını kendi kurultaylarında çözmüştür. Kendi sorunlarını kurultayda masaya yatırarak, tartışarak öz eleştiri vererek yeni yol haritalarıyla yoluna devam etmiştir” ifadelerini kullandı.

“ELBETTE BİR TAKIM TARTIŞMALAR VAR VE BU NORMAL”

AKP’ye ve onun yakın olduğu çevreler ekonomik olarak çöküşü işsizliğin alıp başını gittiği, emeklinin yaşayamaz hale geldiği, demokrasinin, hukukun olmadığı baskıcı totaliter bir yönetimin dün söylediklerini bugün inkar ettiği bu süreçte bunları unutturabilmek için CHP’de bir tartışma bir kavga varmış imajı yaratarak CHP’yi kendine göre bir kavga içerisine sürüklüyor. Elbette bir takım tartışmalar var bu gayet normal.

Cemal Canpolat resmen CHP İstanbul İl Başkanlığı’na aday: Devrimci olmadan değişim olmaz

“CHP KENDİ SOLUYLA BARIŞIK HALE GELMELİDİR”

Bir seçim süreci yaşandı. Bu seçim sürecinde tartışılması, konuşulması gereken kendi kurultaylarında kongrelerinde “Neden kazanamadık?” kısmını tartışıp eksiklerimizin öz eleştirisini veriyoruz bir tarafta. Öbür tarafta da yeni yol haritaları çiziyoruz. Şimdi bir yenilenme talebinin olduğu gerçek. Bu yenilenme dışarıda bahsedilen yukarıda tepede yapılması gereken bir değişim değildir. Bu yenilenme ideolojik bir yenilenme olmalıdır. CHP kendi soluyla barışık hale gelmelidir.  Şimdiye kadar yüzünü muhafazakarlara dindarlara döndüren CHP, şimdi buranın öz eleştirisini verdikten sonra kendi soluna dönmelidir. Yenilenmeyi kadrolarda da sağlayacağız. CHP’nin eksik alanlarını da tamamlayarak devam edeceğiz.”

“OTURARAK DEĞİL SOKAKTA OLACAĞIM”

Yol haritasına ilişkin konuşan Canpolat, “Oturarak değil sokakta İstanbul’un ilçelerinde olacağız. Yeniden yüzümüzü umutsuz olanlara döndüreceğiz. Sayın İmamoğlu ile koordineli olarak sosyal politikalara daha ağırlık vereceğiz” dedi.

“BÜYÜK KİTLELERİN SİYASETE KATILAMASINA İHTİYAÇ VAR”

Değişimin isimlerle olmayacağını, halka dahil olmayan statükocu kadroların değişmesini söyleyen Canpolat, “Değişime ihtiyaç var. Sol bir siyasete ihtiyaç vardır.  Katılıma, büyük kitlelerin siyasete katılmasına ihtiyaç vardır. Biz bu dışarda kalan partilileri siyasete katmak için aday olduk” sözlerini kullandı.

“İMAMOĞLU’NUN İBB ADAYI OLMASINI BEN SAĞLADIM”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili görüşleri sorulan Canpolat” İl Başkanı iken Ekrem İmamoğlu ile birlikte uyum içinde çalıştık. Ekrem İmamoğlu’nun İBB adayı olmasını ben sağladım. İlk elini ben kaldırdım. Her türlü desteği Ekrem İmamoğlu’na biz sağlayacağız.  İstanbul’da da seçimi alacağız. Türkiye’de de seçimi alacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimini de alacağız. Bu partiye oy veren milyonlara sahip çıkacağız. Eksiklerimizi gidereceğiz yeniden ayağa kalkacağız” ifadelerini kullandı.

“GENEL BAŞKANIN İTİBARSIZLAŞTIRILMASINA MÜSAADE ETMEYİZ”

CHP’deki tarafı sorulan Canpolat yenileşmeden yana olduğunu kalıplaşmış bir tarafta olmadığını söyleyerek “Bütün CHP’lileri kucaklamak gibi bir iddiam var. Ülke almış başını gidiyor. Devrimci kadroları öne çıkaracağız. Değişimin yeri kongredir. Genel Başkanın itibarsızlaştırılmasına müsaade etmeyiz. Biz bu düzeni değiştirmeye adayız ” ifadelerini kullandı.