Cem Toker: Erdoğan seçimi kaybetti çünkü anlatacak masalı kalmadı

Yayın tarihi: 13 Nisan 2024 Cumartesi 2:32 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2024 Cumartesi 2:32 pm

Haber: Özlem Aktürk

LDP eski Genel Başkanı Cem Toker, AKP’nin seçim yenilgisine değinerek, “Bu seçimi neden kaybetti bu adam? Hikayesi, masalı kalmadı anlatacak… Yok 2023 hedefleri, 500 milyar dolarlık ihracat, kişi başı 25 bin dolar gelir, millet kıraathanesi, millet bahçesi, bedava çay, bedava kek… Ay’a gidiyoruz, uzaya gidiyoruz. Bu sefer bir tane vaatte bulunamadı” dedi.

Liberal Demokrat Parti (LDP) eski Genel Başkanı Cem Toker, TELE1’de gündemi değerlendirdi. AKP’nin İsrail’le ticarete ilişkin açıklamalarıyla ilgili konuşan Toker, “Bugün AKP’ye yakın din adamı şunu soruyor; ‘Bu adamlar seçimi kaybedeceklerini bile bile bu ticareti neden devam ettirdiler?’ diyor.. Yandaş medya ise, ‘o jet yakıtları sivil uçaklara verilen yakıtmış’ denildi. Ben de şunu soruyorum; Ekim 2023’ten beri hangi sivil hava yolu Türkiye’ye kaç kere uçmuş da yakıt almış? Onlar gelmiyor, THY uçmuyor. O zaman neden, çakmak doldurulsun diye mi gönderildi yakıt? Jet yakıtı Filistin F-16’larına mı gitmiş?” ifadelerini kullandı.

AKP’nin yerel seçimlerde uğradığı hüsranın nedenini ‘anlatacak masal kalmadı’ diye özetleyen Toker şunları söyledi:

Bu saçmalıklarla ne seçimler kazandı? Bu seçimi neden kaybetti bu adam? Hikayesi, masalı kalmadı anlatacak… Yok 2023 hedefleri, 500 milyar dolarlık ihracat, kişi başı 25 bin dolar gelir, millet kıraathanesi, millet bahçesi, bedava çay, bedava kek… Ay’a gidiyoruz, uzaya gidiyoruz. Bu sefer bir tane vaatte bulunamadı.

Cem Toker’den tepki çeken Başak Demirtaş paylaşımına açıklama

Kaynak: TELE1