Cem Toker’den tepki çeken Başak Demirtaş paylaşımına açıklama

Yayın tarihi: 23 Ocak 2024 Salı 3:50 pm - Güncelleme: 23 Ocak 2024 Salı 3:55 pm

Eski LDP Genel Başkanı Cem Toker, İBB adaylığı çıkışıyla gündemde olan Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yönelik yaptığı paylaşıma ilişkin açıklama yaptı.

Eski Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Cem Toker X hesabından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adaylığı açıklaması yapan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yönelik X hesabından yaptığı paylaşımda “Sana reddedemeyeceğin bir teklifim var!! ‘İstanbul’dan aday ol kocana kavuş!!’ ” diye yazdı.

Toker’in paylaşımı sosyal medyada büyük tepki gördü. Tepkilerin üzerine Toker’den açıklama geldi.

Toker sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu paylaşımım DEM seçmeni tarafından tamamen yanlış anlaşıldı. Çok eleştirildim. Benim de hatam var, net ifade edememişim. Aylardır her programda, her kanalda “iktidar İstanbul’u kazanmak için her yolu deneyecektir” vurgusu yapıyorum. Bu paylaşımımı da, “iktidarın ağzından” iktidar tarafından yapılması olası, siyasi etik dışı bir teklif olarak paylaştım. Yanlış anlaşıldım…” ifadelerini kullandı.

“İRONİK BİR DİL”

Toker diğer paylaşımında da şöyle dedi:
“Benim ne Başak hanıma ne Selahattin beye saldırma gibi niyetim olmadı, olamaz da.
İktidarın İstanbul’u kazanmak için, 14 Mayıs öncesi yaptığı gibi, her türlü siyasi ahlakı zorlayacağını, her türlü şantajı yapabileceğini ironik bir dille vurgulamak istedim.”

Kaynak: TELE1