Celal Ülgen: İktidar bir dönem işbirliği yaptığı insanları koruyor

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2023 Salı 2:05 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2023 Salı 2:35 pm

Özel Haber: Soner Bahadır

Hukukçu Celal Ülgen FETÖ hükümlüsü eski Ergenekon Davası Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese’nin tahliye edilmesi hakkında, “Siyasi iktidarın bir dönem işbirliği yaptığı kişileri koruduklarını gösteriyor” dedi.

Sözcü Yazarı İsmail Saymaz, FETÖ hükümlüsü eski Ergenekon Davası Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese’nin tahliye edildiğini yazdı.

İsmail Saymaz, Hasan Hüseyin Özese’nin koşullu salıverme tarihinin 13 Ocak 2024 olmasına rağmen İdare ve Gözlem Kurulu kararı ile 27 Temmuz 2023 tarihinde salıverildiğini belirtti.

“DARBE YAPAN ASKERLERDEN BU YARGIÇLARIN NE FARKI VAR?”

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın da tutuklandığı Ergenekon Davası’nın avukatlarından Hukukçu Celal Ülgen, kararı tele1.com.tr’den Soner Bahadır’a değerlendirdi. Celal Ülgen kararın, iktidarın FETÖ ile etkin bir biçimde mücadele etmediği ve geçmişte işbirliği yaptığı kişileri koruduğu anlamına geldiği değerlendirmesinde bulundu.

Celal Ülgen kararla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Yani bilindiği gibi bu siyasi iktidar her ne kadar etkin mücadele yaptığını belirtse de FETÖ’nün en temel unsurlarından olan bu Ergenekon, Balyoz, Odatv, Şike ve Askeri Casusluk ve Poyrazköy, Amirallere Suikast gibi davaların hakimlerinin ve yargıçlarının birçoğu hakkında soruşturma açmadı ve onların yönetimde kalmasını sağladığı gibi en belirgin özellikleri olan Ergenekon Davası’nın yargıçlarından Hasan Hüseyin Özese’nin de şimdi tahliye edildiğini öğreniyoruz. Bir taraftan etkin mücadele etmediğini gösterdiği gibi siyasi iktidarın öbür taraftan da bir dönem işbirliği yaptığı kişileri ve yargıçları aynı noktaya ve aynı hedefe imza attıkları için koruduklarını gösteriyor. Şimdi darbe yapan askerlerden, tankları tüfekleri dışarı çıkaran, Meclis’i bombalayan komutanlardan askerlerden Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda yargıçlık yapanların ne farkı var? Onlar da yargıyı silah olarak kullanmış ve Türkiye demokrasisinin kökünü kazımıştı.”

TUNCAY ÖZKAN: ELİNDE KAN VARDIR

Ergenekon Davası’nda tutuklanmış olan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da Özese’nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tuncay Özkan, “İnsanların yaşamına kasteden, ölümlere yol açan FETÖ üyesi Ergenekon hakimi Hasan Hüseyin Özese serbest kaldı. Elinde kan vardır. İdam olsaydı bizi asmıştı. Delil istemez. Hakikate aldırmaz. Talimat dışına çıkmaz. Böyle bir insan aramızda gezerken Gazeteci Barış Pehlivan hapse atılıyor. AKP’nin hukuku getirdiği nokta yüz karasıdır!” ifadelerini kullandı.

AYM iptal etti: Mahkemeler, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı veremeyecek