Çavuşoğlu: Rusya, YPG unsurlarını Suriye ordusu eşliğinde çıkartırsa buna karşı çıkmayız

Yayın tarihi: 17 Ekim 2019 Perşembe 2:22 pm - Güncelleme: 17 Ekim 2019 Perşembe 2:46 pm

BBC’de yayımlanan HARDTalk programına konuk olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin konuştu. Çavuşoğlu, Rusya YPG unsurlarını Suriye ordusu eşliğinde bölgeden çıkartırsa, buna karşı çıkmayız” dedi.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyonuyla ilgili BBC’ye bilgi veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin son derece kararlı şekilde hareket ettiğini söyledi.

Rasulayn ve Tel Abyad’a atfen, “İki büyük kent temizlendi” diyen Çavuşoğlu, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu, uluslararası hukuk ve anlaşmalar ile Birleşmiş Milletler kararlarının operasyonlar için hukuki zemini oluşturduğunu belirtti.

Çavuşoğlu şöyle konuştu:

“Bu, ülkenin ya da bölgenin demografini değiştirme çabası değildir. Demografiyi değiştiren YPG/PKK’dır… Bir kara propaganda yürütülüyor. Ancak iddialar ne olursa olsun incelenmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu konuda çok hassas.Kimse sivillere saldırdığımızı söyleyemez. İnsani konular konusunda kimse bizden daha hassas değil…Operasyonumuz sınırlı ve ölçülü. Sadece ve sadece teröristleri hedef alıyoruz. Elimizde yeterli istihbarat var. Nerede olduklarını biliyoruz. Operasyonlarda tek bir sivil etkilenmedi…Bu terör örgütü ABD’yi, Rusya’yı, rejimi kullanıyor. Son derece çıkarcılar. Kendi çıkarları için herkesi kullanabilirler.”