Çavuşoğlu Rusya’da

Yayın tarihi: 16 Mart 2022 Çarşamba 9:22 am - Güncelleme: 16 Mart 2022 Çarşamba 9:27 am

Antalya’da Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarını ağırlayan Bakan Çavuşoğlu bugün Moskova’ya gitti. Çavuşoğlu bugün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşecek ardından Kiev’e geçecek.

Bakan Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antalya’nın ardından, Ukrayna krizine çözüm bulunması için diplomatik çabalarımızı sürdürmek üzere Moskova’dayız.” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Bakan Çavuşoğlu’nun Moskova’ya ve Ukrayna’ya gideceğini bildirmişti.

ÇAVUŞOĞLU VE LAVROV MOSKOVA’DA GÖRÜŞECEK

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 16 Mart’ta (bugün) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ikili ve uluslararası gündemdeki konuları geniş yelpazede görüşmek üzere Moskova’yı ziyaret edeceği belirtildi.

Açıklamada “Rus-Türk siyasi diyaloğu, her şeyden önce Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Recep Tayyip Erdoğan arasındaki düzenli ve güvenli iletişimle belirlenen dinamizmi ve yüksek verimliliği ile dikkati çekiyor.” ifadesi kullanıldı.

Erdoğan duyurdu! Çavuşoğlu yarın Moskova’ya gidiyor