Çapa Dekanı korkutan açıklamayı yaptı: Üçüncü dalganın içine girmiş bulunuyoruz

Yayın tarihi: 24 Mart 2021 Çarşamba 10:20 am - Güncelleme: 24 Mart 2021 Çarşamba 10:20 am

İktidarın çabası sonuç verdi. Çapa ve Cerrahpaşa dekanları üçüncü dalganın içine girildiğini, hastanelerde de yoğunluğun başladığını söyledi.

Kademeli normalleşme sonrası Türkiye’nin her ilinde vakalar fırladı. Maviye dönen iller bile bu normalleşme ile birlikte kıpkırmızı oldu. Vakaların artmasına ilişkin konuşan İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, “Test pozitiflik oranı yüzde 4-5 seviyesinden yüzde 10-15’e çıkmış durumda.” dedi.

Milliyet’ten Mert İnan’a şunları söyledi:
“Test pozitiflik oranı yüzde 4-5 seviyesinden yüzde 10-15’e çıkmış durumda. Üçüncü dalganın içine girmiş bulunuyoruz. Vatandaşlarımız dikkat etmedikleri takdirde nisan ayının ilk haftasından sonra vaka sayılarının 30 bini geçeceği görülüyor. Normalleşmenin başladığı 1 Mart’a kadar 15-20 yatarak tedavi gören Covid-19 hastamız varken şu an için 50 yatağımız dolmuş durumda. Artan hasta yoğunluğu nedeniyle ilave 80 yatak daha açmış durumdayız. Sağlık çalışanları üçüncü kez aynı tabloyu yaşamaktan dolayı gerçekten tükenmiş durumdalar. Bir ve ikinci dalgadaki gibi nöbet listeleri hazırlamaya başladık. Türkiye’deki virüs yükünün yarısını İngiliz varyantı oluşturuyor. Vaka, ölüm ve yatan hasta sayısındaki artış nedeniyle endişeliyiz. 65 yaş üzerindeki vatandaşların yüzde 30’luk diliminin aşılanmadığı ve bu kişilerin de büyük kısmının aşı kararsızlığı yaşadığı belirtiliyor. Aşı kararsızlığını gördükçe umutsuzluğa kapılıyoruz.”

Pfizer, koronavirüse karşı ilaç geliştiriyor

Suavi koronavirüse yakalandı