Kritik MYK sürerken DEM Parti’den Başak Demirtaş için İBB adaylığı açıklaması

Yayın tarihi: 26 Ocak 2024 Cuma 2:07 pm - Güncelleme: 26 Ocak 2024 Cuma 2:57 pm

DEM Parti MYK Sözcüsü Ayşegül Doğan, Başak Demirtaş‘ın İBB adaylığı çıkışının konuşulduğu toplantıya ilişkin konuştu, adayların 29 Ocak’ta tanıtılacağını söyledi. Doğan, Tunceli’deki adaylık sürecine de değindi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin dünden bu yana devam eden Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin partinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Adayların ön seçimlerle belirlendiğine dikkat çeken Doğan adayların 29 Ocak’ta Diyarbakır’da tanıtılacağını söyledi. Doğan “Ön seçim hem tekçi hem kayyum rejimine karşı bu uygulama çok değerli. Ön seçim kararını halkımız destekledi, çok büyük bir coşkuyla sandıklara akın ettiler. Kayyumlarla zorla alınanı nasıl geri alacaklarını bir kez daha gösterdi” dedi.

DEM Parti’den ‘Başak Demirtaş’ ve ‘ittifak’ açıklaması!

‘MOTTOMUZ KAZANDIRMAK YA DA KAYBETTİRMEK DEĞİL KAZANMAK’

Doğan şunları söyledi:

“Ön seçimlerle ilgili süreci tamamladık ama yerel seçimlerle ilgili süreç devam ediyoruz. Kararlıyız ve iddialıyız. En büyük iddiamız kayyum rejimini sandığa gömmek. O kadar kolay hile yapamayacaksınız. Kayyumların bileti kesildi. Ne yaparsanız yapın 31 Mart’ta kayyumları göndereceğiz. 2024’teki yerel seçim mottomuz kazandırmak ya da kaybettirmek değil kazanmak.

‘İSTANBUL’ YANITI: TÜM SEÇENEKLER DEĞERLENDİRİLİYOR

İstanbul’da DEM Parti ne yapacak, Mersin’de ne yapacak, Hatay’da ney yapacak, Dersim’de ne yapacak? Kamuoyu merak ediyor. Parti olarak alacağımız pozisyonun dengeleri nasıl değiştirebileceğinin farkındayız. Bu seçim bölgelerine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Tüm seçenekler değerlendiriyor. Belirleyici güç olduğumuzun farkında olarak ince eleyip sık dokuyarak halkların kazanacağı seçenekleri gözeterek hareket ediyoruz. Merak edilen başka bir konu ise güç birliği. Bu konuda da en güçlü işbirliğinden yanayız.

‘BİZ KURDUK SİZ DE GELİN’ ANLAYIŞI…’

Dersim DEM’siz, DEM Dersimsiz olmaz. Dersim’de bir ittifak (Türkiye İşçi Partisi, Emek Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Emek ve Özgürlük Cephesi) kuruldu. DEM Parti olarak çalışmalarımız kent uzlaşısı şeklinde yürütüyorduk. Bu yan yana geliş kamuoyunda haklı olarak bazı soru işaretlerine neden oldu. ‘Biz kurduk siz gelin’ şeklindeki bu anlayış çalışmalarımız bypass etti. Sorun bir kentin nasıl yönetileceği… Halk yönetime nasıl dahil edilecek? Sorun bu. Bu sorulara birlikte cevap vermeliyiz. Bu dost güçlerle basın yoluyla konuşan, birbirine ulaşamayacak yapılar değiliz. Kimse DEM’i Dersim’den, Dersim’i DEM’den koparamaz. Yaklaşımımız bu şekilde. MYK’da tartışmalar devam ediyor.”

BAŞAK DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI: YERİ DEM PARTİ’DİR

Evet İstanbul çok önemli bir şehir. MYK’mızda tartışıyoruz. Daha önce de açıkladığımız gibi CHP ile de komisyonları birlikte çalışıyor. Ama bu çalışmaya ilişkin netleşmiş bir şey yok. Bu çalışmalar netleşince bilgi yok. Var olan bir bilgiyi paylaşmıyor. En başından ifade ettiğimiz gibi kent uzlaşısı derken bir partiyi işaret etmedik. Kentlere baktık. Sevgili Başak Demirtaş bizim yoldaşımız. 14-28 Mayıs seçimlerinden sahadaydı. Başak Demirtaş siyasete atılmak isterse yeri DEM Parti’dir. Aksi şaşırtıcı olurdu. Başak Demirtaş ‘Partimizden öneri geldi ama gelirse hazırım’ diyor. Sevgili Başak Demirtaş’ın aday olma ihtimaline ilişkin açıklaması şaşırtıcı karşılanmasını hayretle izliyoruz.”

Doğan 81 ilde aday çıkarma eğilimlerinin devam ettiğini açıkladı.

Başak Demirtaş aday olacak mı? DEM Parti MYK toplandı

Kaynak: TELE1