Canına kıymaya çalışan lise öğrencisinin çizimleri istismarı ortaya çıkardı

Yayın tarihi: 22 Eylül 2022 Perşembe 3:53 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2023 Salı 5:15 pm

Rize’de 16 yaşındaki G.E., iki akrabası tarafından istismar edildi. Tacizin ardından G.E. intihara kalkışırken, istismar eden iki akrabası da tutuklandı. Ailesi tarafından psikolojik tedaviye yönlendirilen çocuğun odasında da istismarı anlattığı resimler bulundu.

Rize’de yaşayan lise son sınıf öğrencisi G.E., 7 ay önce okul servis şoförü akrabası, evli ve 2 çocuk babası K.E. isimli erkeğin sözlü ve fiziki tacizine uğradı. Serviste kimsenin olmadığı anlarda kızı taciz eden K.E., yaşananları anlatmaması için tehdit etti.

EV HAPSİ KARARI VERİLDİ

G.E.’nin yaşadıklarını anlattığı arkadaşları, durumu okul idarecilerine bildirdi. İdarecilerin bilgi verdiği ailenin suç duyurusu üzerine gözaltına alınan ve soruşturma başlatılan K.E. hakkında ev hapsi kararı verildi.

İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Yaşadıklarının etkisinden kurtulmaya çalışırken G.E., bu kez de başından geçenleri anlattığı akrabası B.E. tarafından olayları konuşmak için çağrıldığı evde iddiaya göre cinsel istismarına uğradı. Bir süre korkudan yaşadıklarını kimseye anlatamayan G.E., geçen hafta durumu ailesine açtı. Aile, Rize Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Soruşturma başlatılırken, G.E., yaşadıklarının etkisiyle 20 Eylül’de evde kendisini iple tavana asarak, intihara kalkıştı. Sesleri duyan anne ve babasının son anda yetişmesi ile kurtarılan G.E., ihbarla gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası ambulansla Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan ve psikolojik destek verilen G.E.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

TUTUKLANDI

Olayın ardından B.E., savcılık talimatıyla jandarma tarafından gözaltına alındı. G.E. hakkında Adli Tıp Kurumunca adli muayene raporu düzenlenerek, savcılığa gönderildi. Jandarmadaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen B.E., çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan dün akşam çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

YAŞADIKLARINI RESMETMİŞ

G.E.’nin yaşadığı taciz ve cinsel istismar olaylarını resimlere yansıttığı ortaya çıktı. Kendisine taciz ve cinsel istismarda bulunanları ‘Joker’ filminin karakteri ile yansıtan G.E.’nin, resimlerinde intihar eden, bir köşede korkulu bekleyen kız figürlerine yer verdiği görüldü. Kızın resimlerine ayrıca ‘Yorgunluk sadece bedende olmaz, en çok da yüreklerde, hayallerde, umutlarda olur’ notu düştüğü görüldü.

G.E.’nin babası E.E., “Çocuğum intihar ediyordu, onu ipten aldım. Bana ‘Baba bugün beni kurtardın, yarın kurtarabilecek misin?’ diyor. Bugün benim kızımın başına gelen yarın bir başkasının başına gelebilir. Bu tür insanlar hak ettiği cezayı muhakkak almalı” açıklamasında bulundu.

DHA: 2 Yaşındaki bebeğin ölümünde istismar yok