DHA: 2 Yaşındaki bebeğin ölümünde istismar yok

Yayın tarihi: 20 Eylül 2022 Salı 12:20 pm - Güncelleme: 20 Eylül 2022 Salı 12:20 pm

Beylikdüzü’nde 2 katlı bir apartmanın üst katından düşerek öldüğü ileri sürülen ancak adli muayene raporunda ‘istismar’ izlerine rastlanan 2 yaşındaki kız çocuğu Erva’nın Adli Tıp raporunda, ‘cinsel istismar ya da tecavüze uğradığına ilişkin bulgu yok’ denildi.

Beylikdüzü Devlet Hastanesi’ne, ‘balkondan düştü’ iddiasıyla getirilen 2 yaşındaki bebek, yaşamını yitirmiş, Erva’ya müdahale eden doktorun düzenlediği genel adli muayene raporunda 2 yaşındaki bebeği vücudunda istismara uğradığını gösteren belirtiler olduğu aktarılmıştı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 yaşındaki Erva Y.’nin ölümü sonrasında derhal harekete geçilerek aynı gün soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

ANNE İDDİALARI İNKAR ETMİŞTİ

TELE1’e konuşan bebeğin annesi istismar bulgularını inkar ederek, “Sadece karalahananın üstüne düşünce göğsünde morluk oluştu. Bunun dışında tertemizdi. Cenazeyi yıkayanlar da şahit. Evi pireler basmıştı. Çocuğumun kolları ve bacakları kaşınıyordu. Vücudundaki lekeler ancak bu olabilir. İlaçlama şirketini aradığıma dair telefon kayıtları da var. Sadece göğsünde morluk var yani düştüğü yerde. Cenazeyi yıkayanlar da şahit. Tertemizdi vücudu.” demişti.

Ailenin bebeğe otopsi yapılmaması için uğraştığı öne sürülmüştü.

ADLİ TIP RAPORU’NDAN MUAYENE RAPORU’NUN TERSİ ÇIKTI

DHA’nın haberine göre, soruşturma kapsamında 2 yaşındaki Erva’nın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemeler sonrası rapor hazırlanarak, başsavcılığa gönderildi. Raporda Erva’nın ‘Yüksekten düşme sonucu meydana gelen beden travması ve iç kanama’ nedeniyle öldüğü belirtildi. Erva’nın hastanedeki adli muayene raporunda yapılan tespitler, Adli Tıp Kurumu raporlarında doğrulanmadı. Raporda Erva’nın cinsel istismar ya da tecavüze uğradığına ilişkin bulgu olmadığı tespiti yer aldı. Küçük kızın cenazesinde yapılan kapsamlı incelemelerde, bir başkasına ait DNA bulgusuna da rastlanmadı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Erva’nın ölümüyle ilgili Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapora göre soruşturmayı tamamlaması bekleniyor.

Raporunda cinsel istismar bulgularına rastlanan bebeğin soruşturmasında gizlilik kararı!