Can Atalay’ın babasından Babacan ve Davutoğlu’na: Müştekilikten çekilin

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2022 Salı 6:24 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 6:33 pm

Gezi Davası’nda mahkeme heyetinin ceza yağdırdığı sanıkların aileleri Adalet Nöbeti’nde açıklama yaptı. 18 yıl cezaya çarptırılan sanıklardan Avukat Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay, Davutoğlu ve Babacan’a çağrıda bulundu. Atalay, “Madem baskı ortamından kurtulmak için bir adım atıyorlar bu baskı ortamının yapığı yargılamalardan da binlerce kişinin mağduriyetini gidermek için de bir adım atın. Müştekilikten çekilin” dedi.

Gezi Davası’nda tutuklanan Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, Can Atalay’ın annesi Şükran Atalay ve babası Mustafa Atalay ile Hakan Altınay’ın eşi Hande Altınay; TMMOB’un sürdürdüğü Adalet Nöbeti’nde açıklama yaptı. Sanıklardan Avukat Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay, dosyanın müştekilerinden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a çağrıda bulundu. Atalay şunları söyledi:

“Söz uçar yazı kalır. Çıkıp deyin ki, şu zamanda ne şahsım ne bakanlığın hiçbir zarar görmemiştir. Buradan da çağrı yapıyorum. Avukatları bir kez aradılar ve bir daha dönüş olmadı. Biz bu müştekilen çekilme talebimizi hiçbir şekilde gündemden düşürmeyeceğiz. Madem baskı ortamından kurtulmak için bir adım atıyorlar bu baskı ortamının yapığı yargılamalardan da binlerce kişinin mağduriyetini gidermek için de bir adım atın.”

Gezi Davası kararı yurdun dört bir yanında protesto edildi! İstanbul’da 51 gözaltı

NE OLMUŞTU?

Gezi Davası’nın karar duruşmasında, Gezi Direnişini finanse ve organize etmekle suçlanan Osman Kavala müebbet hapis cezası alırken Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkemenin verdiği karar yurdun dört bir tarafında protesto edildi.

Gezi davasında tutukluluğa itiraz talebi reddedildi