Can Atalay: Gezi davası ile ilgili muhalefet çok önemli bir eksiklik yaşıyor

Yayın tarihi: 26 Haziran 2023 Pazartesi 7:45 am - Güncelleme: 26 Haziran 2023 Pazartesi 7:45 am

Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen Gezi davası tutuklusu Can Atalay, “Gezi davası ile ilgili siyasal ve toplumsal muhalefetin çok önemli bir eksiklik yaşadığını artık söylemeliyim” dedi.

Mazbatasını almasına ve TBMM Başkanlığı’na aday yapılmasına rağmen dava dosyası Yargıtay’da bekleyen ve cezaevinde tutulan Türkiye İşçi Partisi(TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay Cumhuriyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

“Gezi davası ile ilgili siyasal ve toplumsal muhalefetin çok önemli bir eksiklik yaşadığını artık söylemeliyim. Sözcülük vazifesine talip olanların daha fazla gecikmeden buna uygun davranması gerekiyor” diye konuşan Atalay şunları söyledi:

“Kişisel olarak ailemden ve arkadaşlarımdan razıyım. Ama Gezi davası ile ilgili siyasal ve toplumsal muhalefetin çok önemli bir eksiklik yaşadığını artık söylemeliyim. Adına karar verilen mahkeme kararlarında ‘Türk milleti adına’ vurgusu ile meşruiyet kaynağı olarak işaret edilen yurttaşlar bu hukuksuzluğu kabul etmiyorlar. Sözcülük vazifesine talip olanların buna uygun davranması gerekiyor, daha fazla gecikmeden…

Adalet ve Kalkınma Partisi elitleri adaletsizlikle, zulümle abat olmaya çalışıyor ancak insanlarımız en zor koşullarda, yıkılmış bir kentin ortasında dahi boyun eğmiyor. Umudu büyütmek ise her zamankinden daha mümkün”

Numan Kurtulmuş’tan Can Atalay’ın tutukluğu açıklaması