Numan Kurtulmuş’tan Can Atalay’ın tutukluğu açıklaması

Yayın tarihi: 22 Haziran 2023 Perşembe 1:21 am - Güncelleme: 22 Haziran 2023 Perşembe 1:21 am

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay‘ın cezaevinde tutulması hakkında, “Yargının gecikmiş olması bizatihi adaleti ortadan kaldıran bir husustur” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TRT Haber canlı yayınına katıldı.

Numan Kurtulmuş, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu seçilmesine ve cezaevinde tutulan Türkiye İşçi Partisi(TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için CHP Genel Başkanı Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği, “Numan Kurtulmuş asıl sorumlu sensin. Atalay’ı oradan çıkaracaksın ve gelecek, yeminini edecek” sözleri hakkında konuştu.

“ADALETİ ORTADAN KALDIRAN BİR HUSUSTUR”

Kendisinin Can Atalay’ı cezaevinden çıkarma yetkisi olmadığını söyleyen Numan Kurtulmuş, “Yargının gecikmiş olması bizatihi adaleti ortadan kaldıran bir husustur” ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş şunları söyledi:

“Ben onu oradan nasıl çıkaracağım? TBMM Başkanı bir yazı mı yazacak, bir karar mı verecek mahkeme adına? Burada kararın verilmesi mahkemenin sorumluluğundadır. Burada siyasetçiler olarak söyleyeceğimiz şey şudur; bir an evvel mahkemelerin kararını vermesi. Yargının gecikmiş olması bizatihi adaleti ortadan kaldıran bir husustur. Can Atalay konusunda karar verecek olan Yargıtayın ilgili ceza dairesidir. Siyaseti de TBMM’yi de rahatlatacak olan, tutukluluk haliyle ilgili kararın mahkeme tarafından verilmesidir.”

Meclis’te Can Atalay’ın İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi seçilmesine tam destek