Camilerin elektrikleri ‘ödenemeyen borçlar’ yüzünden kesildi

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2022 Cuma 12:37 pm - Güncelleme: 15 Temmuz 2022 Cuma 12:39 pm

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesinde bulunan üç caminin elektriği faturaların ödenmemesi üzerine kesildi.

Beldede bulunan Eski Köşk Camii, Nur Camii ve Gültepe Camii’nin elektrikleri dağıtım şirketi tarafından üç gün önce kesildi. Sadece Gölbaşı’ndaki yeni camiye ait ödenmemiş 6 faturanın toplam tutarının 7 bin 41 lira 95 kuruş olduğu öğrenildi.

Elektrik firması bu kez camiyi elektrik borcu nedeniyle icraya verdi

Gölbaşı Belediye Başkanı Mehmet Avunç, “Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şey. Bugüne kadar hiçbir dönem camilerin elektriği kesilmedi. Ama bugün, üçüncü gündür; elektrik yok” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLADI: BASINA VERİYORUM DEDİM…

 

ANKA Haber Ajansı’na konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Mehmet Avunç, üç camiinin üçünün de yaklaşık 7 aylık biriken faturasının olduğunu, kesinti nedeniyle ezan okunamadığını söyledi.

Avunç, “Üç gündür caminin elektriği yok. Bir Allah’ın kulu şu anda görünmüyor. ‘Sizi gazeteye veriyorum’ dediğim zaman hemen acilen gelip bıraktılar. Şu anda cemaatin hiçbir bilgisi yok” dedi.

Avunç, “Bu, Diyanet’in hatası mıdır? Kimin hatasıysa bilmiyorum. Derhal elektriğin bırakılmasını istiyoruz. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şey. Bugüne kadar hiçbir dönem camilerin elektriği kesilmedi. Ama bugün, üçüncü gündür; elektrik yok. Ben, elektrik dağıtım şirketiyle görüştüm, tüm borç yatırılmazsa elektriğin verilmeyeceğini söylediler. Ama ‘Basına veriyorum’ dediğim zaman hemen müftüyü aradılar, şimdi elektriği bıraktılar” diye konuştu.

Mahkemeden ‘ticarethane’ tarifesi uygulanan cemevi için elektrik borcu kararı