AKP ve MHP meclisten geçirdi! Park alanına cami ve okul yapılacak

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2022 Pazartesi 9:34 am - Güncelleme: 11 Temmuz 2022 Pazartesi 9:34 am

AKP‘li Zeytinburnu Belediyesi hazırladığı plan teklifi ile 5 bin 600 metrekarelik park alanını iptal etti. Alana cami ve okul yapılması teklifi AKP ve MHP oylarıyla meclisten geçirildi.

İstanbul Zeytinburnu’nda etrafı sitelerle çevrili alanda bulunan 5 bin 600 metrekarelik park alanı iptal edilerek cami ve okul alanı olarak düzenlendi. Sözcü’nün haberine göre, İmar planı değişikliği İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edildi. Parsellerin tapu kaydında bulunan şerhlere ilişkin TEİAŞ, TEDAŞ ve İETT’den görüş alınmadı.

Alanın 3 bin metrekarelik kısmını ibadet alanı, 2 bin 600 metrekarelik kısmını da eğitim alanı olarak planlandı.

KURUMLARDAN GÖRÜŞ ALINMADI

Parsellerin tapu kaydında bulunan şerhlere ilişkin TEİAŞ, TEDAŞ ve İETT’den görüş alınmadı. Dosyada plan değişikliğinin gerekçesi de belirtilmedi.

İBB Planlama Müdürlüğü iptal edilen park alanı yerine eşdeğer park alanı önerilmediğine dikkat çekerek bu durumun ilgili yönetmeliği aykırı olduğunu vurguladı.

Teklifin plan bütünlüğünü, sosyal ve teknik altyapı dengesini, yeşil alan kurgusunu bozucu nitelikte olduğuna dikkat çekti.

Uyarılara karşın, plan değişikliği AKP-MHP grubunun “evet”, CHP-İYİ Parti grubunun “hayır” oyları ile kabul edildi. İptal edilen park alanının etrafı sitelerle çevreli bir noktada bulunduğu ve şantiye gibi kullanıldığı görüldü.

AKP’li Niğde Belediyesi toplu ulaşıma yedi ay içerisinde üçüncü kez zam yaptı