Camide AKP propagandası! Yurttaş imamın skandal sözlerini aktardı

Yayın tarihi: 28 Nisan 2023 Cuma 7:34 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 7:41 pm

İzmir Torbalı’da bir imam, cuma hutbesinde AKP propagandası yaptı. Cemaat, ibadethanede siyaset yapılmasına tepki göstererek camiyi terk etti. Cuma namazında yer alan bir kişi, “Hoca hutbe okumadı, Ak Parti propagandası yaptı. Seçim bürosuna mı geldik, camiye mi?” dedi.

Torbalı ilçesine bağlı Ethem Oruç Cami’nin imam, cuma hutbesinde AKP propagandası yaptı. Yurttaşlar, imama tepki göstererek camiyi terk etti. Torgazete.com‘un Genel Yayın Yönetmeni Sinan Tekdemir, cami cemaatinden bir kişiye ulaştı. Cuma namazını kılmak için camiye giden Mehmet Veysi Sayir, imamın camiy AKP seçim bürosu gibi kullandığını söyledi. Yurttaş yaşadığı olayı şöyle anlattı:

“SEN HOCA MISIN SİYASETÇİ MİSİN?”

“Mehmet Veysi Sayir, Atatürk Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Camiye geldik cuma namazı için. Hoca hutbe okumadı, Ak Parti propagandası yaptı. İşte 50 yıl önce Kuranlar tezek altında saklanıyormuş, camiler tershane olarak kullanılıyormuş. Şimdi bilmem LGBT gelecekmiş.. Sana ne kardeşim sen burada bana Kuran’dan bahset peygamberimden bahset. Sen hoca mısın, siyasetçi misin.

İmam siyasete girince yurttaşlar camiyi terk etti!

Madem siyasetse burayı Ak parti seçim bürosu yapalım. Seçim bürosuna mı geldik camiye mi?

Ramazan’da gelmediğim için bilmiyorum ama arkadaşlar daha önce de propaganda yaptığını söyledi.

Bazı arkadaşlar Çarşı’daki camiye gitti böyle bir durum yoktu buraya has bir durum bu. Cemaatteki kişiler kalktı gitti.”

MİLLET İTTİFAKI’NDAN TEPKİ! “BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Millet İttifakı’nda Ethem Oruç Cami’nde yaşanan skandal olaya tepki göstermek için Saadet Partisi Torbalı İlçe Binası’nda bir araya geldi.

CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, İYİ Parti Torbalı İlçe Başkanı Ahmet Künaroğlu, Demokrat Parti Torbalı İlçe Başkanı Özalp Tör, Gelecek Partisi Torbalı İlçe Başkanı Seyret Tazefidan, DEVA Torbalı İlçe Başkanı Abdullah Sancar adına Saadet Partisi Torbalı İlçe Başkanı Zeki Kavak, şunları söyledi.

“Ethem Oruç camisindeki imamın Cumhur İttifakı’nı öven, Millet İttifakı’na hakaretvari konuşmalar yapıldı. Daha önce bu camide benzer vaazlar yapıldı. Camiler siyaset yeri olmamalı. Birlik beraberliğin zamanı olduğu günlerde böyle vaazlarda insanların birbirine düşürücü söylemlerin ne kadar tehlike olduğunu o cami çıkışında kargaşada ortaya koymuştur. Bu işin takipçi olacağız, o imam hakkında derhal işlem başlatılmalı”

CHP itiraz etti AKP’nin pankartları kaldırıldı