CHP itiraz etti AKP’nin pankartları kaldırıldı

Yayın tarihi: 28 Nisan 2023 Cuma 4:04 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 4:04 pm




Video Tor Gazete" />

İzmir Torbalı’da AKP’nin ve AKP vekil adayı Atilla Kaya, ilçede belirlenen yerler dışında afiş astırması üzerine CHP, İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. İlçe Seçim Kurulu afişlerin toplatılmasına ve masrafın da tahsil edilmesine karar verdi.

Seçim takviminin açıklanmasıyla birlikte Torbalı İlçe Seçim Kurulu, siyasi partilerin ve milletvekili adaylarının propaganda materyallerini koyabilecekleri yerleri belirledi. AKP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Mahmut Atilla Kaya ve partisi alınan kararı ihlal ederek ilçenin dört bir yanına propaganda materyallerini yerleştirdi.

CHP Torbalı İlçe Başkanlığı, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun talimatıyla konuya ilişkin İlçe Seçim Kurulu’na hafta başında bir itirazda bulundu. CHP Torbalı İlçe Başkanlığı’nın itirazını değerlendiren Torbalı İlçe Seçim Kurulu afişlerin toplatılması yönlü karar verdi.

AFİŞLER TOPLANMAYA BAŞLADI

torgazete.com’un haberine göre; Torbalı İlçe Seçim Kurulu’nun kararının ilgili siyasi partilere, kaymakamlığa ve Torbalı Belediyesi’ne tebliğ edilmesinin ardından AKP İzmir Milletvekili Adayı Mahmut Atilla Kaya’nın ilçenin dört bir yanına usulsüz bir şekilde yerleştirilen propaganda materyalleri kaldırılmaya başlandı. Konuya dair Kaya, henüz bir açıklama yapmadı.

CHP TORBALI İLÇE BAŞKANI ÖVÜNÇ DEMİR: BU ARADA İKTİDAR OLUYORUZ

CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, İlçe Seçim Kurulu’nun kararını sosyal medya hesabından paylaştı. Kararda afişlerleDemir, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu adına Avukat Hakkı Polat’ın yaptığı başvuru üzerine kararın çıktığını belirterek, “Alınan karar gereği bir partinin milletvekili adayının usulüne uygun konulmayan propaganda amaçlı afişleri kaldırılacaktır. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak usulsüz yapılan her türlü çalışmada bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da yargıya başvuracağımızı ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı tekrar sizlerin huzurunuzda deklare etmek istiyoruz. Bu arada iktidar oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Video Tor Gazete

İmam siyasete girince yurttaşlar camiyi terk etti!