Call of Duty, PS5 kullanıcıları için özel içeriklere sahip olacak

Yayın tarihi: 25 Mart 2023 Cumartesi 10:00 am - Güncelleme: 24 Mart 2023 Cuma 11:45 am

 Microsoft, Call of Duty’nin oldukça başarılı franchise’ının arkasındaki Activision Blizzard’ı satın alarak Sony PlayStation 5 için adaptif tetikler ve haptic geri bildirim gibi özel özellikler sunabilen Call of Duty’nin Sony konsolunda sunduğu bazı özelliklerin korunmasını planladığını belirtti.

Bunlar, Microsoft Xbox Series S ve Series X’te sunulmayan özelliklerdir. Ancak, popüler aksiyon oyununu satın alan markanın, deneyimi PS5’de değiştirmek yerine aynı tutacağı belirtiliyor.

 

 Microsoft, Call of Duty

Yeni bir rapora göre, şirketin bu özel özellikleri desteklemeye devam etmek için gerçek bir nedeni olmasa da, gelecekteki satışları etkilememek için deneyimi korumayı planladığı belirtiliyor. Başka bir deyişle, şirket, her iki konsol platformunu benzer bir seviyeye getirmek yerine, Call of Duty’nin PS5’te de iyi çalışmasını sağlamak için çalışacaktır. Bu da, rakip platformunda deneyimi kötüleştirmek yerine sevilen özelliklerin korunacağı anlamına gelir.

 

İlginçtir ki, Sony tam tersini iddia ediyor. Japon teknoloji devi, bu büyük satın alıma karşı çıkarak, Microsoft’un PlayStation platformunda Call of Duty oyunlarının daha kötü bir sürümünü teknik olarak yayınlayabileceğini belirtti.

Razer Ornata V3 oyuncu klavyesi: Mecha-membrane sayesinde hem hızlı hem sessiz

 

Bu, oyunların kendi Xbox oyun konsollarıyla deneyimlenmesini sağlamak için hatalı bir bağlantı yoluyla veya diğer sorunlarla olabilir. Bakalım önümüzdeki günler bu atışmaya ilişkin daha ne gibi bilgiler sunacak.