Kurultay öncesi değişimcilerden ‘baskı’ iddiası

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 7:59 am - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 8:11 am

CHP’de gözler kurultaya çevrildi. 95 milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için imza verirken, değişimciler baskı ortamı olduğunu ve bazı isimlerin sesini çıkaramadığını oy kullanma sırasında durumun değişeceğini söylüyor.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, genel merkez kanadı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olması için 95 milletvekilinin imza verdiğini belirtti. Parti yönetimi, “İl başkanları da destek açıklıyor. Kemal Bey rahat kazanır. Seçilmiş gibi çalışıyor” diyor.

BASKI YAPILIYOR İDDİASI

Genel başkan adayı Özgür Özel’i destekleyen değişimciler ise genel merkezin baskı yaptığını düşünüyor. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bu buluşmaların “görevdeyim” algısını pekiştirmek için olduğu görüşünde olan değişimciler, il başkanlarının genel merkez baskısı altında olduğunu belirterek, “Aranıyorlar, davet ediliyorlar. Partinin genel başkanı çağırınca da gitmemezlik olmaz. Tabii ki gidiyorlar ama bu onların oyunun rengini belli etmez. Ortada sadece destek varmış gibi göstermek için bir algı yaratma çabası var. Yoksa daha önce fikri bile alınmayan örgüt niye çağrılsın?” eleştirisi getiriyor. Değişimciler, “Kesin gözüyle bakılan milletvekillerinden, il başkanlarından bize destek çıkacaktır. Kimse tabanın sesine kulak tıkayamaz” diyor.

CHP’li Murat Emir’den ‘değişim’ çıkışı: Bu kadronun Türkiye’ye söyleyeceği bir şey kalmadı