Havalar ısınmaya başlayacak mı? İşte Meteoroloji’nin 5 günlük tahmini

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2024 Pazar 6:34 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2024 Pazar 6:34 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporuna göre, bu hafta hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında, yer yer altında seyredeceği, çarşamba günü batı bölgelerden başlayarak biraz artacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Rapora göre, 5-11 Mayıs arasında hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında, yer yer altında seyredeceği, çarşamba günü batı bölgelerden başlayarak biraz artacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarılar ise şöyle:

-Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

-Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır’ın doğu, Erzurum’un batı çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak: TELE1