Eski Ülkü Ocakları Başkanı Alaattin Aldemir’den ülkücülere Sinan Ateş tepkisi!

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2024 Pazar 7:08 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2024 Pazar 7:09 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Alaattin Aldemir, ülkücü camianın Sinan Ateş cinayetine ilişkin tavrına tepki göstererek, “Beni üzen, rahatsız eden ülkücü kanaat önderlerinin de ciddi bir suskunluk içerisinde olması. Neyi bekliyorsunuz? Çıkın bir platform oluşturun, bu ailenin hakkını arayın” ifadelerini kullandı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Alaattin Aldemir, TELE1 ekranlarında konuştu. Sinan Ateş cinayeti hakkında hazırlanan iddianameyi eksin bulduğunu anlatan Aldemir’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“İDDİANAME KAMUOYU VİCDANINI RAHATLATMADI”

“Bu iddianame beklentimin dışında değil. Olacağını öngörüyorduk. Keşke yanılsaydık. İddianamenin bu şekilde ortaya koyulması kamuoyunun vicdanını rahatlatmadı. İnanın 200’e yakın saldırı oldu. Bu olay göz göre göre geldi. Emniyet gerekli müdahaleyi kimi zaman yaptı, kimi zaman yapmadı. Bu saldırıları yapan insanlar kollandı. Gazetecilere, akademisyenlere, muhaliflere saldırı oldu. Bu şekilde mesaj verilmeye çalışıldı. Susun, konuşmayı, muhalefet etmeyin mesajı. Günün sonunda da Sinan Ateş Ankara’nın ortasında katledildi. Bu işin siyasi ayağının olduğunu görmemek mümkün değil.”

“İddianamede, sonuç var ama neden yok. Neden öldürüldüğünün cevabı yok. 145 sayfa iddianamenin 135 sayfasını ifadeler oluşturuyor. Bunun bazı alanları gölgede bırakmak için olduğu görülüyor. Bir de Sinan Ateş’in siyasi kimliği özellikle vurgulanmamış iddianamede. Beni üzen, rahatsız eden ülkücü kanaat önderlerinin de ciddi bir suskunluk içerisinde olması. Neyi bekliyorsunuz? Çıkın bir platform oluşturun, bu ailenin hakkını arayın.”

“Bu işin arkasını ben bırakmayacağım. Bırakmayacak insanlar da var. Ama yeter mi yetmez.”

Özgür Özel’den Sinan Ateş iddianamesine sert tepki: Kamuoyunun bildiği gerçekler gizlenmeye çalışılıyor

 

Kaynak: TELE1