Buğra Kavuncu’dan Ethem Baykal’a: Deli saçması

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2023 Cuma 12:59 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2023 Cuma 1:05 am

İYİ Parti’de 3. Olağan Kurultay öncesi muhalif çıkışı sonrası kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Ethem Baykal’ın açıklamalarına Buğra Kavuncu‘dan tepki geldi. Kavuncu Baykal’ın açıklamalarını ‘deli saçması’ olarak yorumladı.

Teşkilat buluşmaları çerçevesinde Ordu’da partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda partililerle bir araya gelen İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Eski Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal’ın parti yönetimimi eleştirmesine tepki gösteren Kavuncu, “Bunlar deli saçması beyanlardır. Biz kurulduğumuz günden beri içeriden ve dışarıdan bu tür iftiralara çok uğradık. Bunları hiç dikkate almıyoruz. İlgili beyanda bulunan arkadaşımızla ilgili disiplin süreci de başlamıştır. Hem bu partinin kurucusu olacaksınız, 6 yıl bu partide emek vereceksiniz, ondan sonra da bu partide mücadele eden insanların üzerine böyle bir iftira atacaksınız. Disiplin kurulumuz gerekli cevabı verecek ve hukuk önünde iftira attığı insanlar da hakkını arayacak. Bu iftiralar, iftira atanların alnında bir ömür boyu kara leke olarak kalmaya devam edecek” diye konuştu.

BAYKAL’DAN FETÖ İDDİASI

İYİ Parti’nin kurucusu ve eski Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal, seçim sonrası oluşturduğu “Demokratlar Platformu” üzerinden parti yönetimine sert eleştiriler yapmış, verdiği bir röportajda “Akşener dahil olmak üzere bazılarının dosyasında da ‘gizlilik kararı’ olduğuna göre burada bir şeyler var. Garson olayında 6 yılda çözülmeyen dosyalar varsa ve içi de doluysa ve adalet de yavaş işliyorsa biz bir ipin yumağını çözersek bazılarına kelepçe vurulabilir ve mal varlıklarına el konulabilir.” ifadelerini kullanmıştı.

 

Merdan Yanardağ için başlatılan operasyona katılan Buğra Kavuncu da tutukluluğu kınadı