Merdan Yanardağ için başlatılan operasyona katılan Buğra Kavuncu da tutukluluğu kınadı

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2023 Pazar 1:38 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2023 Pazar 9:35 am

TELE1 Genel yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a troller sözlerini çarpıtarak operasyon düzenledi. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu da bu operasyona katılanlar arasındaydı. Kavuncu katıldığı bir televizyon programında geri adım atarak Yanardağ’ın tutukluluğunu kınadı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP ile Abdullah Öcalan’ın yeniden görüşerek tekrar çözüm sürecine başlayabileceklerini anlatmak için söylediği sözler nedeniyle trollerin hedefi oldu. Yanardağ’ın sözleri bağlamından kopartılarak sosyal medyada montajlanmış bir video ile servis edildi. Yanardağ, trollerin çarpıtması nedeniyle tutuklanarak eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’ne gönderildi.

Yanardağ’a karşı başlatılan karalama operasyonuna katılan  İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu montaj videoyu paylaşarak, “Cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde malum kanalın yayın ve iftira politikası bugün daha da anlam kazandı. Türkiye’nin herhangi bir sürecinde terör örgütü elebaşını “aktör” olarak kabul etmek büyük bir aymazlık ve suç ortaklığının ifşasıdır. Terör başını övmek, terörün kendisi kadar tehlikelidir. Öcalan bir katildir. Terör örgütü pkk’nın elebaşıdır” ifadelerini kullanmıştı. Kavuncu katıldığı bir televizyon programında geri adım atarak Yanardağ’ın tutuklanmasını kınadı.

Sezgin Tanrıkulu’ndan “Merdan Yanardağ” eleştirisi: Sözde muhalefet tutuklanmaya benzin attı!

Kavuncu Yanardağ’ın tutuklanmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Bu eleştiriyi yaparken tutuklansın demedik. Bu yargının konusu. Seçim döneminde yapılan alçakça iftiralar, montajların getirdiği bir birikimle böyle bir reaksiyona döndü. Tutukluluk ağır. Açıklama yapmış, ertesi gün kanalına gitmiş ‘Benim böyle bir amacım olabilir mi?’ demiş, kaçma şüphesi yok… Ona rağmen tutuklanması da siyasetin hukuk yargı üzerindeki göstergesi. Kınıyorum”