Bu kez Esenler’de ortaya çıktı! Mahalleli yakaladı

Yayın tarihi: 26 Kasım 2021 Cuma 1:45 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2022 Salı 12:35 pm

İstanbul’un Esenler’de iddialara göre psikolojik sorunları olan bir kişi yoldan geçenlere ve çocuklara bıçakla saldırdı. Mahalleli, şikayetlerine rağmen serbest bırakılan saldırgan yüzünden tedirgin. Öte yandan İzmir’in Bornova ilçesinde ise bir polis memuru uyardığı vatandaş tarafından çakıyla yaralandı.

İstanbul’un Esenler ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bir evin çatısında kalan 30 yaşlarındaki Sercan T. mahallenin korkulu rüyası oldu. İddialara göre psikolojik sorunları olan ve sokaktan geçenlerden para isteyen Sercan T., vermeyenlere de bıçakla saldırdı. Şikayetler üzerine bir süre önce gözaltına alınan Sercan T.  bir gün sonra serbest bırakıldı. Serbest kalan Sercan T.  iddialara göre önceki gün bir kadına daha bıçakla saldırdı. Mahalle sakinleri de kadının çığlıklarını duyduklarını söyledi.

“AĞABEYLERİ CEZAEVİNDE”

Sercan T. ‘nin kendisine de bıçakla saldırdığını söyleyen Cihat Gülbaş, “İki hafta önce benim kardeşime bıçak çekti. Tam saldıracakken iki kişiyi görüp bıçağı saklamış. Diğer bir günde ise, komşunun oğlunu bıçakla kovalıyor. Yanımdan elinde bıçakla geçti. Ben de tanımıyordum yanındakine ‘o kişi bu mu’ dedim. ‘Evet o’ diyince ben de ona saldırdım, kaçtı. Sonra yakalayıp dövdük. Bana, kafama ve koluma bıçak salladı. Polis gelip alıp götürdü. Dışarda yaşayan biri. Uyuşturucu madde kullandığı söyleniyor. Baya dosyası varmış bize öyle söylediler. Dün de bir kadına saldırmış. Ailesi yok. Annesi ölmüş, babası da sahip çıkmıyor. Ağabeyleri cezaevinde” dedi.nan polis memuru ile şüphelinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İBB, metrodaki güvenlik zafiyetiyle ilgili inceleme başlattı