İBB, metrodaki güvenlik zafiyetiyle ilgili inceleme başlattı

Yayın tarihi: 25 Kasım 2021 Perşembe 12:59 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2021 Perşembe 1:00 pm

İstanbul’da Kadıköy-Tavşantepe seferini gerçekleştiren metroda bıçaklı bir saldırgan, tartıştığı kadına hakaretler savurarak, bıçakla üzerine yürüdü. Olay anında güvenliklerin gelmemesi tepki çekti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise metrodaki güvenlik önlemleriyle ilgili inceleme başlattı.

Büyük yankı uyandıran olay sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Dün Kadıköy Tavşantepe Metrosu’ndaki saldırgan şahıs ile ilgili Emniyet’te işlemler devam ederken metrodaki güvenlik önlemleri ile ilgili inceleme başlatılmıştır. Kadın yolcularımız başta olmak üzere tüm vatandaşların güvenli ulaşımı önceliğimizdir” ifadesini kullandı.

Metroda bulunan bir vatandaşın kaydettiği görüntülerde bir saldırgan, metronun Bostancı durağına geldiği sırada bir kadına hakaretler etmeye başladı. Yanındaki bıçağı da çıkartan saldırgan, bir kadına küfür ederek, “Yüzünü keserim senin” tehdidinde bulundu. Kadının “Elindeki bıçağı bırak” demesi üzerine saldırgan, tehdit ve hakaretlerine devam etti. Kapının kapanmasıyla kadın şans eseri kurtuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün sabah saatlerinde paylaştığı bilgiye göre 20 farklı suç kaydı olan saldırgan yakalandı.

Emniyet’in yaptığı açıklamada ” 24.11.2021 günü Kadıköy-Tavşantepe metro içerisinde bir erkek şahsın, bir kadın şahsı bıçakla tehdit ederek hakaretlerde bulunduğu görülmüştür. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şahsı yakalamak için detaylı bir çalışma başlatılmıştır. Yapılan araştırmalarda, görüntüyü paylaşan şahsın mağdur şahıs olmadığı paylaşım yapan kişinin alıntı yaparak paylaştığı tespit edilmiştir. Çevrede yapılan çalışmalar sonucu görüntülerdeki şahsın E.Y.(32) olduğu tespit edilmiştir. Yapılan çalışma sonucu şahıs 02:30 sıralarında yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahsın yapılan incelemesinde (20) adet suç kaydının olduğu anlaşılmıştır. Yakalanan şahıs hakkında adli tahkikat başlatılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

“KENDİMDEN GEÇTİM, HATIRLAMIYORUM”

Odatv’nin ulaştığı bilgilere göre saldırgan emniyetteki ifadesinde olayı şöyle anlattı:

“Metroda yaşlı bir kadının maskesi açıktı. Ben de onu maskesini kapatması için uyardım. Fakat bu sırada ağzından küfür çıktı. Başkaları beni bu konuda uyarınca bir anda kendimden geçtim ve saldırdım. Sonrasını hatırlamıyorum.”

Metroda bıçakla tehdit edilen kadın: Görüntülerin belli kısmı yayınlandı

Metroda bir kadına küfürlü ve bıçaklı tehdit