Brezilya polisi binlerce iPhone’a el koydu

Yayın tarihi: 26 Kasım 2022 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 25 Kasım 2022 Cuma 5:47 pm

iPhone’ların şarj aletleri olmadan satılmasının yasaklandığı Brezilya’da polis mağazalara baskın düzenleyerek binlerce telefona el koydu.

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın akıllı telefonlarını şarj aleti olmadan satma tercihi başını ağrıtmaya devam ediyor. Kullanıcılar tarafından da haklı olarak sık sık eleştirilen bu karar, Brezilya’da mahkemeye taşınmış, sonunda bu davayı kaybeden Apple olmuştu. Hatırlarsanız eylül ayında Brezilya’da bir mahkeme, telefonların şarj aletleri olmadan satılamayacağına karar vermiş ve bu sebeple ülkedeki iPhone satışını yasaklamıştı. İşte bu kritik kararın sonuçlarını görmeye başladık.

Brezilya

Apple’ın bu kararın gerekliliklerini yerine getirmemesi üzerine harekete geçen Brezilya polisi, bu hafta telefon mağazalarına baskınlar düzenleyerek şarj aleti olmadan satılan binlerce iPhone’a el koydu. Brezilya hükumeti böylece Apple’ın elini zorlamayı hedefliyor ki eğer diğer ülkelerde de benzer uygulamalar başlatılırsa Apple’ın bu konuda geri adım atmaktan başka çaresi kalmayabilir.

 

Operation Discharge adını taşıyan bu operasyonda şimdilik Brezilya’nın başkentindeki mağazalara baskın düzenlendi. Ancak önümüzdeki günlerde operasyonun diğer şehirlere de yayılması bekleniyor.

Apple ise henüz tahkim süreci devam ettiği için telefonlarını ülkede satmaya devam edebilmesi gerektiğini savunuyor. Çünkü Apple’a göre yasa dışı olan bu karar, tahkim mahkemesi tarafından bozulacak. Ancak Brezilya yönetiminin son hamlesi gösteriyor ki bu konu şirketin başını ağrıtmaya devam edecek. Çünkü şirket Brezilya’da geri adım atarsa diğer ülkelerde de benzer bir tavırla karşılaşabilir.

Hive, Twitter’dan kaçanların yeni adresi oldu