Boksör Arık: Anıtkabir’i ziyaret ettiğim için sponsor bulamıyorum

Yayın tarihi: 18 Ocak 2022 Salı 11:26 am - Güncelleme: 18 Ocak 2022 Salı 11:26 am

Muhalif kimliğiyle daha önce saldırıya uğrayan Avrupa Şampiyonu Boksör Ünsal Arık, Anıtkabir’i ziyaret ettiği için kendisine sponsor bulamadığını söyledi. Arık, “Hep beraber diktatörlüğe karşı yumruk atalım” dedi.

Almanya’da yaşayan Avrupa Şampiyonu Boksör Ünsal Arık daha önce bir grup tarafından saldırıya uğramıştı. Atatürkçü kimliğiyle bilinen Arık, yayınladığı videoda Anıtkabir’i ziyaret ettiği için kimsenin kendisine sponsor olmadığını söyledi.

Arık aldığı altın kemeri Anıtkabir’e götürdüğü ve orada yaptığı konuşma sebebiyle hiçbir sponsorun kendisiyle çalışmak istemediğini Twitter hesabından yayınlandığı bir videoyla duyurdu. Arık, videoda şu ifadeleri kullandı:

“Yıllardır birbirimizi tanıyoruz, beraber mücadele veriyoruz. Diktatörlüğe karşı demokrasi için insanlık hakları için dil ırk ayırım yapmadan özgürce yaşayabilmek için ben sporcu olarak her zaman görevimi yerine getirdim. Kemerimi sahaya değil Anıtkabir’e götürdüğüm için doğruları konuştuğum için bir çok sponsorlar benimle çalışmak istemiyor. Çalışmak isteyenler de korkuyor ve korkutuluyor. Artık sizlerin desteği gerekiyor. Lütfen gelecek maçım için destek olun lütfen bağışta bulunun gelecek maçıma çıkayım, unvan maçıma çıkayım yine kemerler kazanayım sesi olmayanların sesi olayım ve hep beraber diktatörlüğe karşı yumruk atalım”

Boksör Ünsal Arık Almanya’da saldırıya uğradı: Kemiklerinizi kıracağım