Boğaziçililerden eylem çağrısı: Bundan sonrası bizde

Yayın tarihi: 31 Ocak 2021 Pazar 3:28 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2021 Pazar 3:28 pm

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, hedef gösterilmelerinin ardından tutuklanan öğrenciler için “Bundan sonrası bizde” diyerek Güney Kapı’ya eylem çağrısı yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe fotoğrafının yere serilmesi gerekçesiyle gözaltına alınan 4 kişiden 2’sinin “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama” suçundan tutuklanmasına yönelik tepkiler sürerken Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden de eylem çağrısı geldi.

“Kayyum siyasetine, LGBTİ+fobiye, öğrenci tutuklamalarına, anti-demokratik tüm uygulamalara karşı eylemdeyiz” denilen açıklamada 1 Şubat Pazartesi 17.00’de Güney Kapı’ya çağrı yapıldı.

Tutuklanan öğrencilerin adliyeden gönderdiği “Moralimiz çok kötü değil, itirazlar edilecek. Bizim için çok endişenmeyin, destekleyin. Bundan sonrası sizde” mesajına ithafen “Bundan sonrası bizde” denilerek yapılan eylem çağrısının metni şöyle:

“Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri kayyum siyasetine, LGBTİ+fobiye, öğrenci tutuklamalarına, anti-demokratik tüm uygulamalara karşı eylemdeyiz.

Üniversite dayanışmalarını, gençlik örgütlerini, kadın örgütlerini, LGBTİ+ örgütlerini ve tüm lubunyaları, siyasi örgütleri, meslek odalarını, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, hocalarımızı, okulun tüm emekçilerini ve mezunları hep birlikte omu omuza durmaya Pazartesi 17.00’de Güney Kapı’ya çağrıyoruz. Hep birlikte basın açıklaması yapacağız.

Arkadaşlarımıza ve özgürlüğe takılan kelepçeyi sökeceğiz.”