Bitcoin tüm zamanların rekorunu kırdı

Yayın tarihi: 20 Ekim 2021 Çarşamba 5:10 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2021 Çarşamba 5:40 pm

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, 66 bin 100 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Piyasanın lideri Bitcoin, gelişen olumlu fiyatlamaların etkisiyle tüm zamanların rekorunu kırdı. Geçtiğimiz hafta cuma günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin’e dayalı vadeli işlem ETF’sini onaylayacağına yönelik gelişmeler piyasada olumlu fiyat hareketlerine yol açtı.

Bu sene güçlü bir boğa dönemi yaşayan Bitcoin, 14 Nisan’da 64 bin 813 dolar ile tarihin en yüksek seviyesini görmüş ardından başlayan düşüş dalgasıyla 28 bin dolarlı seviyelere kadar inmişti.

Bitcoin bugün saat 17:15 itibariyle ise tarihi zirvesini güncelledi ve 66 bin 342 dolarla rekor kırdı.

En büyük ikinci kripto para birimi Ethereum ise 4 bin doların üzerinde.

Dün New York borsasında ilk kez işlem görmeye başlayan ProShares Bitcoin Strategy ETF, 24 milyondan fazla hisse el değiştirmiş ve tüm zamanların en çok işlem gören ikinci fonu olmuştu.

Analistler, fona şimdilik küçük yatırımcının ilgi gösterdiğini kurumsal yatırımcının henüz kenarda beklediğini söylüyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), ProShares Bitcoin Borsa Yatırım Fonu’na geçen hafta onay vermişti. 40’a yakın kripto para borsa yatırım fonu ise hala onay aşamasında.

Fonla, Bitcoin ETF’si özelinde, yatırımcılar doğrudan kripto para almak yerine Bitcoin’un değerindeki değişime göre kazanç sağlayabilecek bir ürün alıyor. Böylece kripto piyasasındaki belirsizlikten de uzak durup yatırımcıları korumaya dönük mevcut yasalara tabi oluyor.

Söz konusu fonlar kripto para piyasası için aynı zamanda bir kilometre taşı olarak görülüyor.

Bitcoin’un yeni rekorunda ayrıca Grayscale Investment’ın dünyanın en büyük Bitcoin fonunu, borsa yatırım fonuna (ETF) dönüştürmek için New York Borsası’yla resmi süreci başlatması etkili.