Berna Laçin üzerinden hedef gösterilen Paris büyükelçisi merkeze çekildi

Yayın tarihi: 16 Haziran 2023 Cuma 5:37 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2023 Cuma 5:40 pm

Sunucu ve oyuncu Berna Laçin’e, mayıs ayında piyanist Gülsin Onay’ın dinletisine katılması için davet gönderen Paris Büyükelçisi Refik Ali Onaner merkeze çekildi.

Seçim döneminde hükümeti eleştiren söylemleri nedeniyle yandaşlar tarafından hedef alınan sunucu ve oyuncu Berna Laçin’e, Paris’te düzenlenen bir dinletiye davet gönderen Büyükelçi Refik Ali Onaner görevden alınarak merkeze çekildi.

Berna Laçin, mayıs ayında, Paris’te Türkiye Büyükelçisi Refik Ali Onaner’in daveti ile piyanist Gülsin Onay’ın dinletisine katılmıştı.

Laçin’in elçilikteki davete ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Paris’te kendi bayrağımızın altında bulunmak Büyükelçimiz Sn. Ali Onaner daveti ile muhteşem sanatçımız Gülsin Onay dinletisine geldik” demişti.

Laçin’in Paris ziyaretini, Süleyman Soylu’ya bağlı ‘Ebabil Hareketi’ mahlasını kullanan ve ‘trol’ ekibi olduğu öne sürülen grup, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu etiketleyerek “Topluma hakaret eden Berna Laçin, sizin atadığınız Büyükelçi tarafından krallar gibi ağırlandı” sözleri ile Onaner’i hedef almıştı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından bugün büyükelçilere gönderilen tebliğe göre, Laçin’i Paris’e davet eden Büyükelçi Refik Ali Onaner merkeze çekildi. Onaner’in yerine Türkiye’nin Bratislava Büyükelçisi Yunus Demirer atandı.

Melek Mosso konseri AKP’li belediye başkanı Yüksel’i görevinden etti