Melek Mosso konseri AKP’li belediye başkanı Yüksel’i görevinden etti

Yayın tarihi: 15 Haziran 2023 Perşembe 7:15 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2023 Perşembe 9:10 pm

Sanatçı Melek Mosso konseri nedeniyle hedef gösterilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel görevinden ‘istifa etti.’ Yüksel’in yerine Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar göreve getirildi. 

Şarkıcı Melek Mosso’nun AKP’li Süleymanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Tekirdağ Kiraz Festivali’nde konser vermesi istifayla sonuçlandı.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Haber7’de yer alan habere göre konsere izin veren AKP’li belediye başkanı Cüneyt Yüksel tepkiler üzerine Ankara’ya çağrıldı. Burada savunma veren Yüksel ardından ‘istifa etti.’ Yüksel’in yerine ise Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar getirildi.

Konser AKP’lilerin tepkisini çekmiş, başkan Yüksel “Milletimizin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği’ vurgusunu göz önünde bulundurarak, konseri iptal etmenin, toplumsal ayrışmayı körükleyen bir eylem olacağı, farklı polemiklere zemin hazırlayacağı düşüncesiyle etkinliğe devam etme kararı aldık” ifadeleriyle kendisini savunmuştu.

Melek Mosso söz konusu konserde “Maksadını aşan şakamdan, incinen, üzülen, kalbi kırılan bir tek kardeşim bile varsa ondan çok çok özür diliyorum. Şuna inanıyorum Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bundan sonra bununla ilgili en sert uygulamaları, en sert düzenlemelerini yapacağına inanıyorum” demişti.

AKP’li belediye başkanı Yüksel’den ‘Melek Mosso’ özrü

Melek Mosso ‘Helalleşmek istiyorum’ diyerek özür diledi