Berat Albayrak’ın istifası sonrası Nagehan Alçı’dan dikkat çeken yorum

Yayın tarihi: 9 Kasım 2020 Pazartesi 9:18 am - Güncelleme: 9 Kasım 2020 Pazartesi 9:22 am

AKP iktidarına yakın olan Nagehan Alçı HaberTürk’te katıldığı Açık ve Net programında, Berat Albayrak’ın istifasına ilişkin, “Beklenen bir karar değil. Şaşırtıcı bir gelişme” dedi.

Berat Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettiğini ve siyaseti bıraktığını Instagram hesabından duyururken, konuyla ilgili resmî bir açılama henüz yapılmadı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa etti

‘BEKLENEN BİR KARAR DEĞİL’

Nagehan Alçı HaberTürk’te katıldığı Açık ve Net programında, Berat Albayrak’ın istifasına ilişkin, “Beklenen bir karar değil. Şaşırtıcı bir gelişme” dedi.

Çarpıcı iddia! Berat Albayrak’ın istifasında dikkat çeken Bülent Arınç ve Süleyman Soylu detayı

Nagehan Alçı’nın konuşması şöyle:

“Beklenen bir karar değildi, şaşırtıcı bir gelişme. Berat Albayrak’ın böyle bir metin yazdığıyla ilgili tartışmalar vardı, ben teyit ettim, metin doğru, basın sözcüsünden teyit ettim. Berat beyin kendi kararı olduğu ve istifa metni yazdığını doğrulattım. Henüz Cumhurbaşkanlığı’ndan bir açıklama gelmedi. %90 ihtimalle Cumhurbaşkanlığının bu istifayı kabul etmeyeceğini düşünüyorum.”

‘NACİ AĞBAL’IN ATANMASI İSTİFA KARARINDA ETKİLİ’

Nagehan Alçı, Merkez Bankası’na Naci Ağbal’ın atanmasının Berat Albayrak’ın istifa kararında etkili olduğunu belirterek, “İkisi arasında ekonomiye bakışları çok farklı. Naci Ağbal’ın çizgisi Mehmet Şimşek ve Ali Babacan’a yakın bir çizgi” diye konuştu.

Berat Albayrak’ın istifası sonra ilk tepkiler: Naci Ağbal işaret fişeğiydi